Η ιστορία του κινηματογράφου Γρανάδα ξεκινά στη δεκαετία του ’30 και η φήμη του ανάμεσα στις αίθουσες της εποχής ήταν τόσο μεγάλη, ώστε και ο Άλφρεντ Χίτσκοκ παρακολουθούσε εκεί τις ταινίες του. Αργότερα, έγινε χώρος συναυλιών και εκεί έπαιξαν οι Μπιτλς, οι Στόουνς, ο Ρόι Όρμπισον, η Ντάστι Σπρίνγκφιλντ, ο Τζόνι Κας, η Σίλα Μπλακ αλλά και ο Μπάντι Χόλι στη μοναδική περιοδεία που έκανε το 1958 στη Mεγάλη Βρετανία.

Μετά από χρόνια παρακμής και αποσύνθεσης, ανακοινώθηκαν τα φιλόδοξα σχέδια για την ανανέωση του κτιρίου, που πολλοί υποστηρίζουν πως είναι ο καλύτερος χώρος κωμωδίας του Ηνωμένου Βασιλείου – ένας χώρος 1000 θέσεων στο τέλος της γραμμής Victoria στο βορειοανατολικό Λονδίνο. Όποιος κοιτάζει το μπροστινό μέτωπο του κτιρίου από το δρόμο δεν έχει ιδέα πόσο μεγάλο είναι και πόσο μακριά πηγαίνει πίσω.

Μέσα στο εσωτερικό του, είναι έντονα τα σημάδια της παραμέλησης αλλά ο πλούτος των πρωτότυπων χαρακτηριστικών παραμένει στο κάποτε περίφημο «θέατρο Walthamstow» όπως ήταν το όνομά του με 2.700 θέσεις, όταν άνοιξε το 1930. Το δημοτικό συμβούλιο αγόρασε για 2,8 εκατομμύρια στερλίνες το κτίριο και η ανακαίνισή του θα στοιχίσει 17 εκατομμύρια.

Το σχέδιο για την ανακαίνιση του χώρου συμπεριλαμβάνει τη λειτουργία του ως ανεξάρτητου κινηματογράφου αλλά και ως χώρου για τη μουσική, το θέατρο, το τσίρκο και τις ετήσιες εκδηλώσεις της περιοχής. Η μεγαλύτερη φιλοδοξία όσων παίρνουν μέρος στο έργο είναι η μετατροπή του σε ένα χώρο 1.000 θέσεων αφιερωμένων στην κωμωδία που θα φιλοξενεί σταρς του είδους από όλο τον κόσμο. Ο νέος χώρος θα είναι ένα «τοπικό θέατρο με εθνικό προφίλ» και μια απτή κληρονομιά στο όριο της Waltham Forest ως το πρώτο πολιτιστικό κέντρο του Λονδίνου.

Μάλιστα η ιστορία του πάει ακόμα πιο πίσω, όταν άνοιξε για δημόσια ψυχαγωγία το 1887, στην καρδιά της βικτωριανής εποχής, πριν γίνει κινηματογράφος το 1907. Το κτίριο δεν έγινε ουρανοξύστης, γιατί οι κάτοικοι απέτρεψαν αυτό το σχέδιο, όπως και το σχέδιο να γίνει εκκλησία.  Σήμερα θεωρείται ότι μπορεί να γίνει ένας βιώσιμος χώρος διασκέδασης και εκτιμάται ότι μπορεί να φέρει έσοδα στην τοπική κοινότητα τα επόμενα χρόνια μέχρι 50 εκ. στερλίνες.