Κατά τη διάρκεια του lockdown στα πρώτα κιόλας βήματα της πανδημίας, πολλοί ήταν οι φωτογράφοι που «πάγωσαν» αυτές τις συγκλονιστικές στιγμές με μοναδικό τρόπο. Είτε καταγράφοντας τις προσωπικές τους στιγμές στο σπίτι τους είτε επιλέγοντας άλλα πρόσωπα ως παρατηρητές. Τα αποτελέσματα ήταν πολλές φορές συγκλονιστικά.

Για την Αυστραλέζα φωτογράφο Lisa Sorgini, πρωταγωνιστές στο έργο της ήταν μητέρες με τα παιδιά τους βιώνοντας την απομόνωση του σπιτιού. Το αποτέλεσμα ήταν το έργο της με τίτλο Behind the Glass. Μια σειρά συγκλονιστικών φωτογραφικών πορτραίτων.

Στο έργο της παρακολουθούμε 25 μητέρες συντροφιά με τα παιδιά τους μέσα στο σπίτι τους. Ο φακός της Lisa Sorgini τις έχει αποτυπώσει από το παράθυρο. Κάθε ένα πορτραίτο ένα συγκλονιστικό κλικ που ξεχειλίζει από ειλικρίνεια και μητρική αγάπη. Κάθε εικόνα της διαχέεται από μια σκοτεινή ατμόσφαιρα με ζεστά ωστόσο χρώματα, αποτυπώνοντας σχεδόν ανατριχιαστικά τη δύσκολη περίοδο της κοινωνικής απομόνωσης από τη μία πλευρά αλλά ταυτόχρονα της ζεστής θαλπωρής που απορρέει από την οικογενειακή οικειότητα.

«Η αγκαλιά και το σώμα της μητέρας, η θαλπωρή μιας γωνιάς του σπιτιού, το σώμα του αδελφού μας. Στο σπίτι μου στο Bundjalung Country στη βόρεια Νέα Νότια Ουαλία εγώ – όπως και πολλοί άλλοι γονείς – περνούσα τις μέρες μου μαθαίνοντας τους νέους ρυθμούς της καθημερινότητας συντροφιά με τα δύο παιδιά μου στο σπίτι. Γοητεύτηκα από την ελαφρότητα αλλά και το σκοτάδι της μητρότητας αυτήν την εποχή. Γιατί τώρα περισσότερο από ποτέ, δίχως εξωτερική βοήθεια, δεν είμαστε ποτέ μόνοι καθώς βρισκόμαστε συνέχεια με τα παιδιά μας», δήλωσε η Lisa Sorgini