Απέχουμε μόλις 8 χρόνια από το 2029, τη χρονιά δηλαδή που εγκατέλειψε ο Εξολοθρευτής για να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στο 1984. Κι όταν φτάνει εκεί, δηλαδή στο 1984, στόχος του είναι να εξοντώσει τη Σάρα για να μην γεννήσει τον γιο που θα σώσει την ανθρωπότητα από τα ανδροειδή. Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ είναι ο Εξολοθρευτής, η Λίντα Χάμιλτον είναι η Σάρα και ο Τζέιμς Κάμερον ο σκηνοθέτης που θα παραδώσει στο κοινό μία από πιο εμβληματικές sci-fi ταινίες των 80s.

Η Μαρία Μπαλούτσου απαντά στο ερώτημα «Ποια αγαπημένη ταινία θες να δεις σε θερινό;» και επιλέγει την πρώτη συνάντηση του Εξολοθρευτή με τη Σάρα.

H Mαρία Μπαλούτσου στην ταινία «Πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη

Μετά από τόση καραντίνα, θα πήγαινα να δω ό,τι και να παίζεται στο σινεμά. Εντάξει, σχεδόν ό,τι και να παίζεται. Θα μπορούσα να πάω και να δω έναν μαραθώνιο Ταραντίνο, ή ένα αφιέρωμα στον Christian Bale (τον αγαπώ). Αν όμως χρειαζόταν να διαλέξω μία μόνο ταινία, η οποία να με έχει στιγματίσει, μετά από πολύ σκέψη και δυσκολία (είναι τόσες πολλές), θα κατέληγα στο πρώτο Terminator.

Την είδα, όταν πρωτοπαίχτηκε στην ελληνική τηλεόραση και ήμουν στο δημοτικό (γιατί με αφήσανε τότε να τη δω, δεν έχω ιδέα). Για πολλές νύχτες έβλεπα το κόκκινο ματάκι να με κοιτάει, κάθε φορά που με έπαιρνε ο ύπνος. Νομίζω ότι τότε μου είχε γίνει εμμονή και έβλεπα παντού ανθρώπους –μηχανές, παγκόσμιους πολέμους με υπερόπλα και φωτιές να καίνε. Το φοβερό είναι, ότι και πιο μετά που την ξαναείδα, πάλι το ίδιο έβλεπα παντού.

Για κάποιο λόγο ανεξήγητο, με γοητεύει αφάνταστα αυτή η επιστημονική φαντασία στις ταινίες εκείνης της εποχής, γιατί λόγω των τότε τεχνικών δυσκολιών, είναι πολύ πιο ανθρώπινη και καθημερινή από ό,τι τώρα. Εμένα μου φαντάζει πιο αληθινή και μπορώ να τη δω να συμβαίνει μπροστά μου.  Έπαθα πλήρη ταύτιση με τη Σάρα (Linda Hamilton), ήθελα να είμαι εγώ εκεί και να πολεμάω μηχανές, να τρέχω με αίματα, μισοτραυματισμένη, πάνω από αυτοκίνητα που φλέγονται και βέβαια σε εκείνες τις φοβερές τελευταίες στιγμές του Terminator, που πλέον έχει απαλλαγεί από το ανθρώπινο δέρμα και με ένα χέρι σέρνεται να τη σκοτώσει. Το ξαναθυμάμαι και ανατριχιάζω!

Και φυσικά, I’ll be back. Η ατάκα της γενιάς μας. Και είναι και ταινιάρα. Και θα την έβλεπα τρέχοντας σε θερινό παρέα με μια μπύρα.  Αλλά τώρα θα ήμουν ο Terminator.

Info: Η Μαρία Μπαλούτσου πρωταγωνιστεί στην ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη, «Πρόστιμο», που συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία σε αίθουσες σε όλη την Ελλάδα, και παράλληλα συμμετέχει στη θεατρική παράσταση για πολύ μικρά παιδιά, με τον τίτλο «Μια θαυμάσια ημέρα» από την Artika Theatre Company, που κάνει (online) πρεμιέρα στις 9 Ιουνίου, στο “HELLWACH DIGITAL – 9 internationales Theaterfestival für junges Publikum”.