Πολλοί αρχιτέκτονες και σχεδιαστές από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού άρχισαν να σκέφτονται λύσεις και κατασκευές για να βοηθήσουν το παγκόσμιο σύστημα υγείας που δοκιμάζεται από ελλείψεις υλικών.

Οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές ενός από τα πιο μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία στον κόσμο χρησιμοποιούν 3D εκτυπωτές και κοπές με λέιζερ για μάσκες προσώπου που μπορούν να παραχθούν γρήγορα, να πλυθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.

Η μάσκα αποτελείται από τρία κομμάτια και έχουν δώσει τα σχέδια και τον ανοιχτό κώδικα για την κατασκευή τους σε όσους διαθέτουν εκτυπωτές κι ενδιαφέρονται.

Πρόκειται για έναν πολύ απαραίτητο εξοπλισμό για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του COVID-19. Το αρχείο για τους ψηφιακούς κοπτήρες επίπεδης επιφάνειας και τις οδηγίες συναρμολόγησης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των συνεργατών του Foster + Partners.

Σύμφωνα με τις οδηγίες τους κάθε μάσκα μπορεί να κοπεί σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα και να συναρμολογηθεί σε λιγότερο από ένα λεπτό. Οι συνεργάτες του αρχιτεκτονικού γραφείου παράγουν μέχρι 1.000 μάσκες σε μία μόνο μέρα προκειμένου να συμβάλουν στην καταπολέμηση της COVID-19

Δείτε τις αναλυτικές οδηγίες εδώ