Το Ίδρυμα Φρανκ Λόιντ Ράιτ οργανώνει μια αλλιώτικη έκθεση των εμβληματικών έργων του μέσα από μια σειρά αφίσες που θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένη έκδοση και θα είναι σε διαδικτυακή μορφή.

Οι αφίσες που φιλοτέχνησαν εικαστικοί και εικονογράφοι, μας υπενθυμίζουν τη λάμψη και την αρμονία των κτιρίων ενός από τους πιο σημαντικούς αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα.

O Φρανκ Λόιντ Ράιτ, o Αμερικανός αρχιτέκτονας, διακοσμητής, συγγραφέας, και εκπαιδευτικός, με περισσότερα από 1000 προσχέδια στο ενεργητικό του, τα οποία απέφεραν πάνω από 500 ολοκληρωμένες κατασκευές, προώθησε την οργανική αρχιτεκτονική, που βλέπουμε στην οικία Fallingwater, υπέγραψε εμβληματικές και υποδειγματικές εξοχικές κατοικίες, ενώ η δουλειά του περιλαμβάνει πρωτοποριακά παραδείγματα πολλών διαφορετικών τύπων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων γραφείων, εκκλησιών, σχολείων, ξενοδοχείων και μουσείων.

Ο Ράιτ αναγνωρίστηκε το 1991 από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων ως «ο μεγαλύτερος Αμερικανός αρχιτέκτονας όλων των εποχών».To 2019, οκτώ από τα κτίρια που σχεδίασε ανακηρύχθηκαν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το στιλ που έχουν οι αφίσες της έκθεσης θυμίζουν πολύ αυτό των ταξιδιωτικών πόστερς της δεκαετίας του ’30. Με την έκθεση αυτή μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά στο έργο ενός σπουδαίου αρχιτέκτονα και είναι ένας δημιουργικός τρόπος το ίδρυμα που φέρει το όνομά του να εμπνεύσει και να συνδέσει με την παγκόσμια κοινότητα της τέχνης και της αρχιτεκτονικής ένα όλο και μεγαλύτερο κοινό.