Στο πλαίσιο του διαγωνισμού “Reimagining Brooklyn Bridge” του Iνστιτούτου Van Alen, ο Hyuntek Yoon κάνει μια πρωτότυπη πρόταση μοιράζοντας τη χρήση της γέφυρας τόσο για οχήματα όσο και για πεζούς και ποδηλάτες.

Η ιστορική γέφυρα που συνδέει το Μπρούκλιν με το Μανχάταν αποκτά λειτουργικότητα για κάθε τύπο χρήσης της. Χωρίζει τη γέφυρα σε λωρίδες και σε διαφορετικά επίπεδα με κάθετα και οριζόντια μονοπάτια πεζών, ποδηλάτων και οχημάτων ώστε όλοι να έχουν ένα χώρο που τους αναλογεί και να μπορούν να απολαύσουν τη γέφυρα με τη δική τους ταχύτητα.

Η γέφυρα δε θα μπορούσε να μη συμπεριλάβει και τους τουρίστες ή αυτούς που την επισκέπτονται για πρώτη φορά με παρατηρητήρια που έχουν σχεδιαστεί στην άκρη της γέφυρας και του πύργου, επιτρέποντας στους ανθρώπους να σταματήσουν και να τραβήξουν φωτογραφίες του ουρανού του Μανχάταν και του Μπρούκλιν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Στην είσοδο της γέφυρας στο Μανχάταν μια μεγάλη σκάλα προσκαλεί τους ανθρώπους στον υπερυψωμένο πεζόδρομο, ενώ ο πύργος θα είναι το μόνο σημείο, στο οποίο θα αλληλεπιδρούν οι πεζοί και οι ποδηλάτες.

Οι πεζόδρομοι βρίσκονται κατά μήκος των δύο πλευρών της γέφυρας, ενώ ο ποδηλατόδρομος θα βρίσκεται στο κέντρο. Τα μονοπάτια πεζών και ποδηλάτων θα έχουν υψομετρικές διαφορές, έτσι ώστε πεζοί και ποδηλάτες να συνδέονται οπτικά, αλλά να χωρίζονται εντελώς φυσικά. Η είσοδος από το Μπρούκλιν περιλαμβάνει μια ράμπα και μια ποδηλατική διαδρομή, ώστε η πρόσβαση από τις γειτονιές του Μπρούκλιν να είναι σύντομη και ευχάριστη.