Η συνέντευξη τύπου που έδωσε το Υπουργείο Tουρισμού και Αρχαιοτήτων ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική και τρομερά εντυπωσιακή. Πριν λίγο καιρό οι Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά σε ένα μοναδικό θέαμα καθώς ανακάλυψαν 100 ξύλινα φέρετρα -μερικά με μούμιες- στην τεράστια νεκρόπολη της Σακάρα, νότια του Καΐρου. Στον αρχαιολογικό χώρο της νεκρόπολης στη Σακάρα, η οποία βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νότια των Πυραμίδων της Γκίζας, βρέθηκε η πυραμίδα του φαραώ Ντζέσερ.

Η ανακάλυψη περιλαμβάνει και 40 χρυσά αγάλματα του θεού Ptah Soker, στην περιοχή που έχει περίπου 13 πυραμίδες όπου οι βασιλιάδες, οι υψηλόβαθμοι πολίτες και οι ανώτεροι αξιωματούχοι θάφτηκαν στην αρχαία εποχή.

Η Σακάρα είναι μια περιοχή ακόμα ανεξερεύνητη για τους αρχαιολόγους που την ανασκάπτουν για τρίτη συνεχή χρονιά. Τα ευρήματα θα  μεταφερθούν στο αιγυπτιακό μουσείο στο Ταχρίρ ως δώρο για την 118η επέτειό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή βρέθηκε η ιερή νεκρόπολη γατών, ζώων και πουλιών. Οι σαρκοφάγοι που βρέθηκαν φαίνεται πως είναι σε καλή κατάσταση ενώ αποτυπώνουν σχέδια σε αποχρώσεις του καφέ και του μπλε, καθώς και σειρά ιερογλυφικών σχεδίων.