Συνήθως κάθε χρόνο αυτή την εποχή η Tate Britain αναθέτει σε έναν καλλιτέχνη τη διακόσμηση της πρόσοψής της ενόψει των Χριστουγέννων.

Οι καλλιτέχνες ορίζουν την εργασία τους με βάση τις κοινωνικές, κλιματικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που επικρατούν. Αυτή τη χρονιά η από το Λίβερπουλ ορμώμενη με καταγωγή από την Ινδία η Chila Kumari Singh Burman που της αρέσει να συνδυάζει τις ινδικές της ρίζες με την ποπ κουλτούρα και είναι γνωστή για το απρόσμενο στιλ και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί στα έργα της, μεταφέρει στην πρόσοψη του μεγάλου μουσείου, την ενέργεια των χρωμάτων που λατρεύει με μια εγκατάσταση γεμάτη φως και χρώματα που στροβιλίζονται χαρούμενα στον σκοτεινό λονδρέζικο ουρανό.

Βινύλιο και νέον, οι αναμνήσεις της από τις εικόνες του Bollywood, και της ζωής της στη Βρετανία, από τις γυναίκες πολεμίστριες κατά της αποικιακής κυριαρχίας συνδέονται με τη βρετανική ποπ κουλτούρα.

Remembering a brave new world” είναι ο τίτλος της εγκατάστασης που συνδέει φιγούρες και λέξεις σε μια αληθινή γιορτή φωτός. Η εγκατάσταση αυτής της χρονιάς είναι ένας εορτασμός για τα νέα ξεκινήματα, ο θρίαμβος του καλού πάνω στο κακό, του φωτός πάνω στο σκοτάδι. Η ανάμνηση ενός γενναίου νέου κόσμου εμπνέεται από τους φωτεινούς αγώνες και τις νίκες του παρελθόντος για να προσφέρει ελπίδα για ένα λαμπρό μέλλον.

Chila Burman, Winter Commission, Tate Britain