Αν υπάρχει έστω κι ένας λόγος να αγαπά κάποιος τη Φινλανδία και δεν είναι το ότι έχει γυναίκα πρωθυπουργό, τη Σάνα Μάριν, που ηγείται μάλιστα ενός πεντακομματικού κυβερνητικού συνασπισμού, δεν είναι το ότι είναι «η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο» από τη σχετική έκθεση του ΟΗΕ, έχουμε να σας δώσουμε έναν καλό λόγο και αυτός είναι η Wolt.

H Wolt, μία από τις δημοφιλέστερες παγκοσμίως πλατφόρμες online food delivery,  ξεκίνησε ως startup στη Φινλανδία το 2014. Η απολαυστικότερη εμπειρία παραγγελίας από τα καλύτερα εστιατόρια σε κάθε χώρα κατέκτησε τον κόσμο και σήμερα αριθμεί πάνω από 4+ εκ. χρήστες, 20.000 συνεργάτες διανομής, 9.000+ εστιατόρια και 700+ εργαζόμενους σε 60 πόλεις παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης πλέον και της Ελλάδας.

Εδώ και ένα χρόνο και λίγο παραπάνω η βραβευμένη με το Apple Editors’ Choice Awards, Wolt, συνεργάζεται στην Ελλάδα με την «αφρόκρεμα» των εστιατορίων σε μια απολαυστική και «χορταστική» γκάμα των καλύτερων από τον χώρο της εστίασης.

Και αυτή την εποχή, με εμάς στην καραντίνα η σημασία της Wolt έχει αποκτήσει ένα συμβολικό χαρακτήρα. Εκτός από το ότι σε μια περίοδο που κάνεις από τρία μέχρι πέντε γεύματα στο σπίτι και σκέφτεσαι συνεχώς τον τρόπο να ανανεώσεις το μαγειρικό σου «ρεπερτόριο» κάνοντας μια παραγγελία μέσω της Wolt, βοηθάς και χιλιάδες σκληρά εργαζόμενους ιδιοκτήτες εστιατορίων και συνεργάτες διανομής να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Άλλωστε οι διανομείς της Wolt αυτή την εποχή είναι ίσως από τους λίγους ανθρώπους που φτάνουν στο κατώφλι μας, τους βλέπεις πάντα με χαμόγελο και είναι ανάμεσα στους key-workers μιας δύσκολης και επίπονης, μιας δραματικής εποχής που θα μας μείνει αλησμόνητη.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το φαγητό είναι μια τροφή ψυχική αυτή την εποχή. Το φαγητό ξυπνάει μνήμες. Από τη ζωή που θυμάσαι, τη ζωή που έχεις ταξιδέψει, τις αναμνήσεις από έναν κόσμο που ενώνεται πάνω από μια μαγειρική εστία. Κάθε φορά που η Wolt φτάνει στην πόρτα σου αρχίζει ένα νοερό ταξίδι στον απέραντο κόσμο της γεύσης που αφορά τους πάντες, πολυταξιδεμένους και αταξίδευτους, τολμηρούς και διστακτικούς, πέρα από ηλικίες, φύλο και προέλευση. Χάρη στη Wolt, αυτή την εποχή είναι σαν να απολαμβάνεις αυτό το γευστικό ταξίδι απολαμβάνοντας τα αγαπημένα σου πιάτα από τα καλύτερα εστιατόρια, με την παραγγελία σου να γίνεται εύκολα και απλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, πάντα online είτε στο εύχρηστο app (διαθέσιμο σε AppStore και Google Play) είτε στη wolt.gr

Όπως λένε οι άνθρωποι της Wolt η Αθήνα είναι μια πόλη με καταπληκτικό φαγητό και εκείνοι έχουν κάνει πράξη με το να το φέρνουν στην πόρτα μας. Και τι είναι αυτό που κάνει την Wolt τόσο ξεχωριστή; Η συνολική εμπειρία food delivery γίνεται πολύ πιο απολαυστική εκτός από την ταχύτητα στην παραγγελία και την ασφάλεια στη συναλλαγή, αφού όχι μόνο μπορείς να παρακολουθείς online την παραγγελία σας καθ’ όλη της τη διάρκεια, γνωρίζοντας κάθε στιγμή σε ποιο στάδιο προετοιμασίας βρίσκεται το φαγητό σου ή που κινείται ο οδηγός που θα σου το παραδώσει, αλλά γιατί κατεβάζοντας το app της Wolt μπαίνεις σε έναν κόσμο που δε θα δεις σε καμία άλλη εφαρμογή.

Η Wolt έχει πάει ένα βήμα παραπέρα από το συνηθισμένο, φωτογραφίζοντας τα πιάτα, που έχεις να διαλέξεις, κάνοντας όχι μόνο την εμπειρία πιο ευχάριστη και ελκυστική, αλλά διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο και τη διαδικασία της παραγγελίας. Γιατί όπως ξέρετε καλή είναι η φαντασία αλλά πρώτα πρέπει να χορτάσουν τα μάτια. Και αυτή η οπτική επαφή με το φαγητό, η εξαιρετική αισθητικά απεικόνιση είναι το πρώτο βήμα μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας που είναι ευχάριστη, μια νότα αισιόδοξη και χαρούμενη, μια ανάσα που χρειαζόμαστε όλοι.

Η Wolt μας φέρνει κοντά με το φαγητό, αλλά, κυρίως, μας φέρνει το φαγητό και ταιριάζει μοναδικά την ανάγκη της εποχής με την ανάγκη μας να τρώμε καλά, όμορφα, υγιεινά, να τρώμε με τον τρόπο που έχουμε διαλέξει. Και αυτή την εποχή είναι ότι πιο σημαντικό μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας και σε αυτούς που αγαπάμε.