Διανύουμε ήδη την Εβδομάδα των παθών με την κατάνυξη να κορυφώνεται τη Μεγάλη Πέμπτη, ημέρα της σταύρωσης του Χριστού. Αυτή είναι και παραδοσιακά η ημέρα της βαφής των αυγών. Πολλοί λαογράφοι υποστηρίζουν ότι το έθιμο της βαφής του αυγού έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα, στη Ρώμη, στην Ελλάδα, στην Κίνα, στην Αίγυπτο και την Περσία, με τα παραδοσιακά χρώματα να είναι το κόκκινο, το λευκό και το μαύρο. Το κόκκινο συμβολίζει τα πάθη του Χριστού και το θάνατο πάνω στο σταυρό. Το μαύρο συμβολίζει την ταφή του Κυρίου και το λευκό την Ανάσταση.

Η παράδοση του εθίμου συνεχίζεται αλλά οι ιδέες, οι τεχνοτροπίες, τα χρώματα που έχει κανείς να επιλέξει, ειδικά μετά τη δύναμη που έχει αποκτήσει το pinterest για τη διάδοση αυτών των ιδεών, είναι άφθονες. Αν λοιπόν έχει κανείς χρόνο, κέφι, και πάνω απ’ όλα διάθεση να δοκιμάσει και κάτι λίγο διαφορετικό, εδώ συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες για να διακοσμήσετε τα φετινά πασχαλινά αυγά, συντροφιά με τα παιδιά σας. Η παράδοση θα συνεχιστεί και ταυτόχρονα θα έχετε δημιουργήσει μια υπέροχη ανάμνηση στο μυαλό τους.

Minimal eggs σε τόνους του άσπρου & του μαύρου

Άψογο στυλ, αισθητική σε μια απλή ιδέα. Λευκά αυγά ζωγραφισμένα με λεπτό μαρκαδόρο είτε με σχέδια mud cloth, είτε με λέξεις και εκφράσεις που αποτελούν για εσάς έμπνευση.

Τα σχέδια mud cloth βασίζονται σε patterns που επαναλαμβάνονται και τα παιδιά, ειδικά μεγαλύτερης ηλικίας τα αγαπούν.

via https://www.aliceandlois.com/mud-cloth-easter-eggs/

Η ιδέα splatter ink είναι υπέροχη αν δεν σας πειράζει η ακαταστασία. Αγχολυτική και θαυμάσια στο αποτέλεσμα, ιδέα.

via http://decordots.com

Αν ο γραφικός χαρακτήρας θυμίζει αγαπημένο σας font τότε γράψτε τις αγαπημένες σας εκφράσεις χειρόγραφα. Αν όχι τότε η λύση των αυτοκόλλητων, που εύκολα βρίσκει κανείς στα καταστήματα, είναι η ιδανική.

via https://emmabee.de/2016/03/15/diy-ostereier-bemalen/

Aπελευθερώστε μαζί με τα παιδιά, τον ποιητή που όλοι κρύβουμε μέσα μας ή απλά ζητήστε τους να σκεφτούν μια ευχή για τους ανθρώπους, τον κόσμο, τη ζωή τους ή τον εαυτό τους.

via http://littleinspiration.com/2015/03/diy-inspirational-easter-eggs.html

Απλά και χαριτωμένα – Αυγά ζωάκια

Τα παιδιά αγαπούν τα ζωάκια και τρελαίνονται για εκείνες τις μικρές ιστορίες που μπορείτε μαζί να αυτοσχεδιάσετε μεταμορφώνοντας τα πασχαλινά σας αυγά σε ζωάκια. Χρωματισμένα με παλ ή έντονα χρώματα, αλλά και λίγο μασκαρεμένα.

Εδώ, τα αυγά μας μεταμορφώνονται σε κοιμισμένα λαγουδάκια. Αφού βουτήξετε τα αυγά σας στο χρώμα της επιλογής σας, προτείνουμε βαφές φυσικές που μόνοι μπορούμε να φτιάξουμε, και στη συνέχεια αφού στεγνώσουν, με ένα λεπτό μαρκαδόρο, αφήνουμε τα παιδιά να σχεδιάσουν τα λαγουδάκια τους.

via https://bitteshop.com/blogs/news/112959493-bunny-easter-eggs-diy

via http://squirrellyminds.com/2017/04/05/diy-bunny-tattoo-easter-eggs-with-free-printable/

Με την ιδέα αυτή, συνδυάζουμε τη βαφή με κατασκευές αφού θα χρειαστεί να κάνουμε και λίγη χαρτοκοπτική. Ένα μαύρο χαρτόνι εδώ για πτερύγιο, δύο πράσινα μικρά χαρτόνια για τη χελώνα μας, πορτοκαλί χαρτόνι για το Νέμο μας και η φαντασία δεν έχει κανένα όριο.

via https://www.theinspirationedit.com/diy-ocean-craft-for-kids/

Έντονα χρώματα με γεωμετρίες

Εδώ το μυστικό βρίσκεται στον επιτυχημένο συνδυασμό των χρωμάτων. Επιλέξτε την παλέτα σας πρώτα και στη συνέχεια βυθίστε τα αυγά σας σε κάθε ένα χρώμα, πάντα με το γεωμετρικό σχέδιο που θέλετε να δημιουργήσετε, στο μυαλό.

via https://ohsobeautifulpaper.com/2019/03/diy-modern-color-blocked-easter-eggs/

Αυτή την ιδέα μπορείτε να την εμπλουτίσετε χρησιμοποιώντας λαστιχάκια, ή σκοινί για να τυλίξετε τα αυγά σας, πριν τα βυθίσετε στο χρώμα. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνονται καλύτερα οι γεωμετρικού σχεδιασμοί.

via https://seejaneblog.com/color-block-rubber-band-stripes-easter-eggs/

Doodle eggs

Μαρκαδόροι χοντροί σε ποικιλία χρωμάτων, ακρυλικά χρώματα, πινέλα και απλά ξεδιπλώστε τον καλλιτέχνη που κρύβεται μέσα σας. Σε αυτή την ιδέα, πρωταγωνιστής είναι η φαντασία.

via https://www.thinkmakeshareblog.com/2018-easter-egg-decorating/#_a5y_p=6660080

Αυγά κολυμβήτριες

Μία καταπληκτικά δημιουργική ιδέα που θα εντυπωσιάσει τους μικρούς και τις μικρές μας φίλες. Για τα αυγά κολυμβήτριες θα χρειαστείτε και μερικά μπαλόνια που θα τα κόψετε στο πάνω μέρος ώστε να γίνουν το σκουφάκι τους.

Διακοσμήστε με άνθη. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

via https://www.handmadecharlotte.com/poolpartyeggs/

Απλή ιδέα – κλαδιά και βότανα

Για εκείνους που η βαφή φαντάζει δύσκολη, ή αν ο χρόνος για να συγκεντρώσουν υλικά περιορισμένος, τότε αυτή η λύση είναι εξαιρετική. Μαζεύουμε λουλούδια, μικρά κλαράκια, χαμομήλι ή ό,τι άλλο υπάρχει γύρω μας και με ένα μικρό σπάγκο τυλίγουμε τα πασχαλινά μας αυγά.

Μπορεί και να συνδυαστεί και με ένα απολαυστικό παιχνίδι γνώσης για τα άγρια λουλούδια.

via http://www.adailysomething.com/2012/03/diy-decorated-eggs.html