Μετά από μια μικρή κάμψη, τις χρονιές 2015 και 2016 το Μουσείο του Λούβρου, βρίσκεται πάλι στην πρώτη θέση των πιο instagrammed μουσείων στον κόσμο και στην έβδομη θέση των πιο πολυφωτογραφημένων σημείων στον κόσμο.

To Λούβρο έχει 1.300.000 ακόλουθους και ένα από τα πιο ισχυρά hashtags στον κόσμο της τέχνης. Στη δεύτερη θέση είναι το Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη, το περίφημο Met. Έχει 2.100.000 ακόλουθους.

Ακολουθεί το το MoMA της Νέας Υόρκης, και το The Los Angeles County Museum of Art. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το British Museum στο Λονδίνο. Στην έκτη θέση, ξανά ΗΠΑ και ξανά Νέα Υόρκη, αυτή τη φορά με το American Museum of Natural History, το περίφημο μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα από τα πιο κερδοφόρα μουσεία παγκοσμίως.

Έβδομο το καινούργιο νεοϋορκέζικο Whitney Museum of American Art. Στην όγδοη θέση βρίσκεται το Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο. Ακολουθεί το Natural History Museum, επίσης στο Λονδίνο. Η πρώτη δεκάδα κλείνει με το Museum of Ice Cream, στο Λος Άντζελες.

Λούβρο

ΜΕΤ

MοΜΑ

The Los Angeles County Museum of Art

British Museum

American Museum of Natural History

Whitney Museum of American Art

Victoria and Albert Museum

Natural History Museum

Museum of Ice Cream