«Το φεστιβάλ θα προβάλει ταινίες ποιοτικού σύγχρονου σινεμά που εξερευνούν: τις σχέσεις, την αγάπη, την οικειότητα, το ρομαντισμό, τον αισθησιασμό… την ανάγκη για ανθρώπινη “επαφή”.

Το INTIMATE στοχεύει να αγγίξει το κοινό χωρίς να αποφεύγει την οικειότητα και την αισθησιασμό στην οθόνη. Η οικειότητα και ο αισθησιασμός είναι από τα λίγα θέματα που μπορούν ακόμη να αναστατώσουν το κοινό, είτε αναπαρίστανται με ιδιαίτερα γραφικό τρόπο είτε απλώς υπονοούνται. Παραμένει μια αύρα αμηχανίας γύρω από το θέμα και μια επιφυλακτικότητα να παραδοθεί κανείς στην οθόνη. Σε αντίθεση με το γέλιο ή το φόβο, το “ερεθιστικό” δεν φαίνεται να είναι μια εμπειρία που εύκολα μοιράζεται το κοινό.

Φέρνοντας κοντά διαφορετικές γενιές να παρακολουθήσουν όμορφες και συχνά προκλητικές ταινίες από όλο τον κόσμο, δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση, λόγω της κοινής μας ανθρώπινης φύσης.

Τo ΙΝΤΙΜΑΤΕ θα είναι ένα φεστιβάλ που ταιριάζει στη Θεσσαλονίκη, μιας πόλης μεταξύ δύο κόσμων: το ένα πόδι στην Ευρώπη και το άλλο στη Μέση Ανατολή, μια πόλη σινεφίλ, φοιτητών και μεταναστών, μια πόλη που ανθίζει τον Μάη μήνα.»