Στις 5 Απριλίου ο Μάκβεθ, το πιο αιματοβαμμένο θρίλερ του Jo Nesbo, αναμένεται και στα ελληνικά, ταυτόχρονα με τις ξένες εκδόσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ο ροκ σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας επανέρχεται διασκευάζοντας με το δικό του, εθιστικό τρόπο τον σαιξπηρικό Μάκβεθ σε μια σκοτεινή ιστορία με φόντο μια ζοφερή αποβιομηχανοποιημένη πόλη που σπαράσσεται από τη διαφθορά και το έγκλημα και με πρωταγωνιστή έναν αστυνόμο με σκοτεινό παρελθόν.

Όσοι σπεύσουν στα βιβλιοπωλεία για να αποκτήσουν τον Μάκβεθ, θα αποκτήσουν δώρο ένα pocket του Jo Nesbo. Η προσφορά ισχύει μόνο για την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του βιβλίου (με την αγορά του Μάκβεθ) και μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων, σε όλα τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία που θα βρουν οι αναγνώστες στον ιστότοπο www.metaixmio.gr.

Τι όμως οδήγησε τον μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας, τα βιβλία του οποίου έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, να διασκευάσει Σαίξπηρ; Και γιατί διάλεξε τον Μάκβεθ; Ο περιπετειώδης, αντισυμβατικός Νορβηγός συγγραφέας απευθύνεται στους φανατικούς Έλληνες αναγνώστες του μιλώντας για αυτή την πρόκληση.

Ξεδιπλώνει μπροστά στον φακό την ιδιαίτερη σχέση του με το συγκεκριμένο έργο του Σαίξπηρ που τον οδήγησε να καταπιαστεί με αυτό, όταν του ζητήθηκε να συμμετάσχει στο Hogarth Shakespeare Project, σύμφωνα με το οποίο οι σπουδαιότεροι σύγχρονοι συγγραφείς ξαναγράφουν και διασκευάζουν τα πιο αγαπημένα έργα του μεγάλου δραματουργού.

Και μια ακόμα είδηση! Νέος Χάρι Χόλε είναι στα σκαριά…

Δείτε παρακάτω όλο το βίντεο και απολαύστε τον Jo Nesbo στην οθόνη σας: