Intro

Το The One Weeks Journal είναι ένα φωτογραφικό ημερολόγιο. Ένας καλλιτέχνης, δημοσιογράφος, άνθρωπος των τεχνών ή μια ομάδα ανθρώπων, αναλαμβάνει για μια εβδομάδα να φωτογραφίσει μια στιγμή της ημέρας του και να πει κάτι γι’ αυτή. Άλλοι θα λένε λίγα, άλλοι πολλά. Θα δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια τους, θα δούμε τις ανησυχίες τους, τις χαρές τους, θα ταξιδέψουμε μαζί τους στις διακοπές τους, στις δουλειές τους, στην καθημερινότητά τους και όλα αυτά από τη δική τους οπτική γωνία και αισθητική.

Ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Αυτή την περίοδο τον βρίσκουμε στο Εθνικό Θέατρο στην παράσταση «Η Τάξη μας» του Ταντέους Σλομποντζιάνεκ σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαριά, που είναι και η τρίτη συνεργασία τους μαζί. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Μαραμής, ο οποίος εμπνεύστηκε από την πολωνική και εβραϊκή μουσική παράδοση.

Ένα συγκλονιστικό κείμενο με εξαιρετικές ερμηνείες απ’ όλους τους ηθοποιούς, που βουτάει βαθιά στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση της αυτοσυντήρησης και επιβίωσης, κάνοντας τα μεγαλύτερα εγκλήματα να μοιάζουν ένα τίποτα για τον θύτη, καθώς το βράδυ θα πέσει για ύπνο ενώ ταυτόχρονα το θύμα ψάχνει αέναα τη λύτρωση. Παίζονται οι τελευταίες παραστάσεις και αξίζει να το δείτε.

Παράλληλα συμμετέχει στα γυρίσματα της ταινίας «the Waiter» σε σκηνοθεσία Steve Κrikris.


The One Weeks Journal

Αλέξανδρος Μαυρόπουλος

Τρίτη

Σήμερα ρεπό. Ημέρα χαλάρωσης λοιπόν και διαφόρων υποχρεώσεων. Για αρχή βόλτες και παιχνίδι με την Φρίντα και μετά λαϊκή για ψώνια και μαγειρική… μ’ αρέσει να μαγειρεύω, οπότε απολαμβάνω όλη τη διαδικασία, δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω. Θα δούμε…

Τετάρτη 

Απεργία σήμερα. Ξύπνησα στις 10. Οπωσδήποτε καφές, βιταμίνες, σπιρουλίνες ό,τι βρω για να μην καταρρεύσω από την κούραση και κάνα δυο τσιγάρα… Μουσική και ύστερα κέντρο. Τώρα που γράφω ακούω Μatt Εlliott.

Πέμπτη 

Σήμερα δύσκολη μέρα. Παράσταση 20:00-23:00 και μετά στις 6:00 τα ξημερώματα γύρισμα για την ταινία. Οπότε βιταμίνες, σπιρουλίνες, εχινάτσια ό,τι βρω. Το μεσημεράκι θα κάνω μια ανάγνωση το έργο και κατά τις 6 στο θέατρο. Έρχομαι νωρίς γιατί θέλω το χρόνο μου να ηρεμήσω, να προσαρμοστώ και να κάνω ζέσταμα… Επιστροφή κατευθείαν στο σπίτι. Μπάνιο κι ένα τοστ. Η ώρα πήγε 1:00. Υπερένταση. Πέφτω για ύπνο, σε 5 ώρες ξυπνάω. Κομμάτια…

Παρασκευή

Χαράζει.. Ησυχία και ομορφιά! Ησυχία και στους δρόμους. Πάμε στο FAUST για γύρισμα. Όλα έτοιμα. Καπνός, πολλά τσιγάρα, μέσα σε δύο ώρες ένα πακέτο. Όλα πάνε καλά. Είμαι πτώμα. Τρεις η ώρα και δεν θα πάω σπίτι, αλλά καμαρίνι. Έχουμε κρεβάτι, σας χαιρετώ, σε 4 ώρες παίζουμε…
Κούραση και υπερένταση. Έχω ανάγκη από ύπνο. Πονάει και ο λαιμός από το κωλοτσίγαρο. Πρέπει να το κόψω (όλο έτσι λέω και σκατά).

Σάββατο

Κοιμήθηκα με άγχος μην αρρώστησα. Ευτυχώς τη γλίτωσα! ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ σπιρουλίνες – βιταμίνες και σήμερα μοσχαράκι λεμονάτο στην κατσαρόλα. Η μάνα έφερε μοσχάρι από χωριό… Ευκαιρία λοιπόν για μουσική και μαγείρεμα. Λίγο διάβασμα στον καναπέ, μισή ωρίτσα ύπνος και θέατρο. Πάλι πρώτος … Τελειώσαμε και λέμε να πάμε για ποτό!


Ήρθε ο ΥΠΝΟΣ. Μαγειρική και SMITHS

Κυριακή

Έρχονται σύννεφα… εγώ στον Πειραιά για καφέ στην ταράτσα ενός φίλου… Μετά βόλτα στο κέντρο, παγωτό ή λουκουμά σήμερα; Τελικά φάγαμε και απ’ τα δύο. Καφές στην Αιόλου και φύγαμε για παράστασηηηηη. Είμαι πολύ χαρούμενος, μια δύσκολη εβδομάδα πέρασε και όλα πήγανε πολύ όμορφα! Δευτέρα

Ρεποοοοοοοό… Τέλος το γράψιμο… όχι πρόγραμμα, όχι άγχος, ΦΙΛΙΑ.


Ιnfo:

Η τάξη μας | 27 Απριλίου-28 Μαΐου | Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ – Κεντρική Σκηνή