Ένα κτίριο της δεκαετίας του 1980 που σχεδιάστηκε από τον Κινέζο αρχιτέκτονα Ι.Μ. Πέι για να φιλοξενήσει τη συλλογή έργων τέχνης του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, ανακαινίσθηκε και με τις νέες του προσθήκες είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών. Το Sidney and Lois Eskenazi Museum of Art βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Indiana στο Bloomington, μια πόλη στο νότιο τμήμα της πολιτείας της Ιντιάνα. Το μουσείο στεγάζεται σε κτίριο σκυροδέματος 112.000 τετραγωνικών ποδιών (10.405 τετραγωνικών μέτρων), το οποίο σχεδιάστηκε από τον βραβευμένο με βραβείο Pritzker αρχιτέκτονα, ο οποίος πέθανε το 2019 σε ηλικία των 102 ετών.

Το κλασικό κτίριο σχεδίασε ο Ι.Μ. Πέι, ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, δημιουργό πολλών βραβευμένων έργων όπως η πυραμίδα γυαλί και χάλυβα στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στη Ντόχα και το Mesa Lab στο Κολοράντο.

Με δυο κεντρικές πτέρυγες το κτίριο έχει κεκλιμένη γυάλινη οροφή που επιτρέπει στο φυσικό φως να φωτίζει το κεντρικό αίθριο. Η ανακαίνιση έχει σαν στόχο να επεκτείνει τον εκθεσιακό και εκπαιδευτικό χώρο του μουσείου και να ενισχύσει τη σύνδεση ανάμεσα στις δυο πτέρυγες. Με τη νέα εσωτερική διαρρύθμιση δημιουργείται χώρος για περισσότερες αίθουσες εκθέσεων και άλλες αφιερωμένες στη συντήρηση και την εκπαίδευση.

Το Μουσείο διατηρεί περισσότερα από 45.000 αντικείμενα στη συλλογή του, από αρχαία κοσμήματα μέχρι πίνακες του Πικάσο και του Τζάκσον Πόλοκ και εξυπηρετεί την ακαδημαϊκή κοινότητα και το ευρύ κοινό. Η εκτεταμένη συλλογή του αντιπροσωπεύει «σχεδόν κάθε καλλιτεχνική περίοδο στην ιστορία της τέχνης», σύμφωνα με το μουσείο.