Ο Kanye West ανακοίνωσε στο Twitter την πρώτη του όπερα, με τίτλο “Nebuchadnezzar”, το όνομα δηλαδή του Βαβυλώνιου βασιλιά Ναβουχοδονόσορ. Η ανακοίνωση έγινε με την αποκάλυψη της πρόσκλησης, σχεδιασμένης από τον Nick Knight, που είναι χρυσή με χαραγμένη τη μορφή του βασιλιά.

Τη σκηνοθεσία της όπερας αναλαμβάνει η Ιταλίδα καλλιτέχνιδα Vanessa Beecroft που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Kanye West για τη φίρμα του Yeezy. Έχει επίσης δουλέψει και για άλλα μεγάλα brands, όπως Louis Vuitton, Prada, Tom Ford και Dolce & Gabbana. Η όπερα θα λάβει χώρα στο Hollywood Bowl στο Λος Άντζελες, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Στην όπερα θα συμμετέχουν και κομμάτια από τις Κυριακάτικες Λειτουργίες του Kanye West. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά σήμερα.

Δεν είναι κάτι ξαφνικό το ότι ο Kanye West καταπιάνεται με τον βασιλιά Ναβουχοδονόσορ: Σε συνέντευξή του στο Apple Music’s Beats 1 πριν από έναν μήνα, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ “Jesus Is King”, ο Αμερικανός καλλιτέχνης ανέφερε τον Βαβυλώνιο βασιλιά και την ιστορία του.

Δείτε εδώ την πρόσκληση, σχεδιασμένη από τον Nick Knight: