Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με γενικό θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό» («Hyperconnected museums: New approaches, new publics»), το Μουσείο Καζαντζάκη προσκαλεί τους λάτρεις της φωτογραφίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ένα ταξίδι στο έργο του μεγάλου συγγραφέα μέσα από τη δράση «#KazantzakisMuseum_PhotoMeeting».

Με στόχο την αλληλεπίδραση του Μουσείου με τους επισκέπτες του μέσω των νέων ψηφιακών τεχνολογιών, οργανώνεται φωτογραφικός διαγωνισμός από τις 10/05/2018 έως τις 20/05/2018 με βασική έμπνευση τo αστικό και αγροτικό τοπίο στο έργο του Καζαντζάκη, το ίδιο το Μουσείο αλλά και τον οικισμό που το φιλοξενεί, τη Μυρτιά Ηρακλείου.

Η δράση, η οποία θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας Κρήτης (ΕΦΕΚ), θα κορυφωθεί την Κυριακή 20/05/2018 με τη φωτογραφική συνάντηση, το #KazantzakisMuseum_PhotoMeeting, στο Μουσείο Καζαντζάκη (ώρες 12:00-14:00).

Σημαντικές πληροφορίες:
·         Η συμμετοχή στο διαγωνισμό και τη φωτογραφική συνάντηση της 20/05/2018 είναι ανοικτή σε όλους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν με αναρτήσεις των φωτογραφιών τους στα εξής μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Instagram ή / και Facebook.
·         Ως ενδεικτική πηγή έμπνευσης, χωρία από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη έχουν ήδη αναρτηθεί και θα συνεχίσουν να αναρτώνται στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου.
·         Για τον διαγωνισμό θα συσταθεί κριτική επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τις 20 καλύτερες φωτογραφίες. Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν σε σχετική περιοδική έκθεση που θα οργανωθεί σε χρόνο και χώρο που θα επιλεγεί από το Μουσείο, με σαφή αναφορά του κειμένου και της προέλευσης της φωτογραφίας.
·         Ο πρώτος νικητής θα λάβει τιμητικό δώρο από το Μουσείο Καζαντζάκη μία σειρά των έργων του Ταξιδεύοντας.
·         Όλες οι φωτογραφίες του διαγωνισμού (αναρτημένες με hashtags #KazantzakisMuseum και #KazantzakisMuseum_PhotoMeeting) θα έχουν ευκαιρία να αναδημοσιευτούν στους λογαριασμούς του Μουσείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σαφή αναφορά του δημιουργού της φωτογραφίας.
·         Το Μουσείο Καζαντζάκη θα προσφέρει στους συμμετέχοντες της φωτογραφικής συνάντησης την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 δωρεάν είσοδο και ομαδική ξενάγηση, καθώς και μία βιωματική εκμάθηση βασικών τακτικών χρήσης του Instagram.

Όροι συμμετοχής:
1.      Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή στον διαγωνισμό θα πρέπει οι συμμετέχοντες να ακολουθούν τον λογαριασμό του Μουσείου Καζαντζάκη στο Instagram: @kazantzakismuseum, ή / και στο Facebook: @kazantzakis.museum.
2.      Οι φωτογραφίες θα γίνουν δεκτές στον διαγωνισμό μόνον εάν έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς των διαγωνιζόμενων στο Instagram με τα hashtags #KazantzakisMuseum και #KazantzakisMuseum_PhotoMeeting, προσθέτοντας παράλληλα ετικέτα (tag) στη φωτογραφία τον λογαριασμό του Μουσείου Καζαντζάκη, ή / και στο Facebook κοινοποιώντας έπειτα τη φωτογραφία τους στη σελίδα του Μουσείου παράλληλα με τη χρήση των ισχυόντων hashtags.
3.      Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, έγχρωμων ή ασπρόμαυρων, αρκεί οι λήψεις να είναι δικές του. Απαγορεύεται στους διαγωνιζόμενους η συμμετοχή με φωτογραφίες άλλων δημιουργών. Εάν κάποιος διαγωνιζόμενος παραβεί την απαγόρευση αυτή θα ακυρώνεται αυτόματα η συμμετοχή του.

Πληροφορίες:
Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη
2810 741689 | info@kazantzaki.gr (κ. Βαγγέλη Χαριτόπουλο)