Ένας άντρας και μια γυναίκα, προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους. Mια ιστορία αγάπης, αμείλικτα ειλικρινής, αστεία και επίκαιρη. Αυτό είναι το θεατρικό έργο «Οι Πνεύμονες» του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα Duncan Macmillan, μια ιστορία αγάπης, αμείλικτα ειλικρινής, αστεία και επίκαιρη. Ένας άντρας και μια γυναίκα, μορφωμένοι, γύρω στα τριάντα προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους.

Το έργο ανέβηκε το φθινόπωρο του 2019 με πρωταγωνιστές την Κλερ Φόι και τον Ματ Σμιθ, διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και όπως ανακοίνωσαν οι συντελεστές επανενώθηκαν κρατώντας τα μέτρα κοινωνικής απόστασης προκειμένου να σώσουν το Old Vic, το θέατρο στο οποίο έχει ανέβει η παράσταση από την καταστροφή που επέφερε το lockdown. Τα εισιτήρια θα κυκλοφορήσουν σύντομα για μια «κοινωνικά απομακρυσμένη» θέαση της παράστασης που όλοι ελπίζουν ότι θα γίνει τον Ιούνιο. Η παράσταση ήταν sold out πριν σταματήσουν τον Μάρτιο, μόλις πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όμως αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η προσαρμογή της σκηνοθεσίας αφού η διάσημη για τον ρόλο της νεαρής Ελισάβετ στη σειρά του Netflix, The Crown και ο συμπρωταγωνιστής της θα τηρούν τον κανόνα των δύο μέτρων απόστασης όπως και το κοινό. Είναι η πρώτη μεγάλη πρωτοβουλία του είδους του στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που έκλεισε η πανδημία του κορονοϊού στα μέσα Μαρτίου. Επίσης η παράσταση θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο και μέχρι 1.000 άτομα τη φορά θα μπορούν να την παρακολουθούν -τόση είναι και η χωρητικότητα του θεάτρου- , θα υπάρχουν παραστάσεις απογευματινές και βραδινές και τα «εισιτήρια» θα κυμαίνονται από 10-65 λίρες για τους εικονικούς θεατές. Η συνεισφορά σε ποσό θα είναι ελεύθερη.

Για το θέατρο του Λονδίνου, είναι «ένα συναρπαστικό δημιουργικό πείραμα και επίσης ζωτικής σημασίας η επανεκκίνηση των εσόδων στο ταμείο του θεάτρου, τώρα που τα έσοδα έχουν εξαλειφθεί εντελώς», ανακοίνωσε το θέατρο.

Το Old Vic είναι ένα θέατρο ηλικίας 202 ετών,  από τα παλαιότερα θέατρα του Λονδίνου και βρίσκεται σε μια «σοβαρά επικίνδυνη» οικονομική κατάσταση, προειδοποίησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Matthew Warchus, νωρίτερα αυτό τον μήνα. Το θέατρο δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, βασίζεται αποκλειστικά σε πωλήσεις εισιτηρίων, χορηγίες και δωρεές. Έχει κάποια αποθεματικά κεφάλαια, αλλά σύμφωνα με τον Warchus είναι θέμα λίγων μηνών να εξαντληθούν. Το θέατρο θα προβάλλει επίσης αρχειακές παραγωγές, ξεκινώντας από το A Monster Calls στις 5 Ιουνίου.