Τρεις μεγάλες αρχιτεκτονικές εταιρείες η Johnston Μarklee του βραβευμένου με Πρίτσκερ, Ρεμ Κούλχαας, η Μorphosis, και το γραφείο Johnston Μarklee παρουσίασαν τη δουλειά τους, στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που αφορά τον σχεδιασμό ενός νέου κέντρου τέχνης για το πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο.

Οι υπεύθυνοι του πανεπιστημιακού ιδρύματος ζήτησαν να σχεδιαστεί ένα αρχιτεκτονικά σημαντικό κέντρο για τις τέχνες που θα συνδέει και θα επιτελεί ρόλο γέφυρας ανάμεσα στις τέχνες και το πανεπιστήμιο και θα αποτελεί προορισμό καινοτόμων τεχνών και πολιτιστικής παραγωγής. Οι τρεις φιναλίστ του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού έβαλαν κυριολεκτικά τα δυνατά τους για το μόνο δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο στο Σικάγο που παρέχει ένα σπάνιο συνδυασμό ερευνητικής αριστείας και δημόσιας πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

OMA + KOO

OMA + KOO

Η Σχολή θεάτρου και μουσικής του Πανεπιστημίου είναι αυτή που πρωτίστως θα χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις για την παραγωγή ενός πλούσιου καλλιτεχνικού προγράμματος που περιλαμβάνει τέσσερις κύριες θεατρικές παραστάσεις και περισσότερες από 50 συναυλίες, οι οποίες είναι ανοικτές για το κοινό.

Ο εξωτερικός χώρος έχει ζητηθεί από τους αρχιτέκτονες να σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει προσβάσιμους χώρους σε όλους τους χρήστες συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών, των διδασκόντων, του προσωπικού και του κοινού. Το πρόγραμμα για το «Κέντρο για τις Τέχνες» περιλαμβάνει ένα κτίριο περίπου 88.000 τετραγωνικών ποδιών. Οι δύο κύριοι χώροι περιλαμβάνουν μια αίθουσα συναυλιών αμφιθεατρική για 500 άτομα και ευέλικτο δομικά θέατρο για 270 άτομα. Στο χώρο εκτός από αίθουσες προβών, κοινόχρηστους χώρους,  θα υπάρχει και ένα μικρό κλαμπ καφέ / τζαζ.

Μorphosis + STL

Μorphosis + STL

Μorphosis + STL

Johnston Marklee

Johnston Marklee

Johnston Marklee