Το project μιας ομάδας Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών με τίτλο Kopiaste πήρε μέρος στο φετινό London Design Festival από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στο Brompton Design District στο South Kensington. Πρόκειται για μία σειρά εκδηλώσεων που συμπεριλάμβανε μεταξύ άλλων εργαστήρι αρτοποιίας, εκθέσεις, χώρο ανάγνωσης και μπαρ και που όπως υποδηλώνει και ο τίτλος βασίστηκε στην ιδέα της φιλοξενίας. Κοπιάστε ή αλλιώς κάντε τον κόπο να έρθετε, καθίστε και μοιραστείτε!

Έχοντας αυτή τη βασική αρχή αντικείμενα σχεδιασμένα από το DesignMarketo επιλέχθηκαν να ενσωματώσουν τις ιδέες του μοιράσματος, του φαγητού και της κοινής εμπειρίας. Τα αντικείμενα αυτά παρουσιάστηκαν δίπλα σε μια σειρά επί παραγγελία εκθεμάτων, εμπνευσμένων από αυτή την ιδιαίτερη έννοια της μεσογειακής φιλοξενίας. Ο στόχος ήταν να θέσουν ερωτήματα για το ρόλο του design στην παρούσα Ευρωπαϊκή οικονομική κατάσταση. Για τα καλούπια που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία των βρώσιμων στοιχείων της εκδήλωσης ο Μιχάλης Αναστασιάδης συνεργάστηκε με τους Simone Philippou, Philippe Malouin, Study-O-Portable και Greece is for Lovers. Την έκθεση και τα workshops συνόδευαν χώρος ανάγνωσης και πωλητήριο με βιβλία και εκδόσεις σχετικά με τις ιδέες του φαγητού, της φιλοξενίας και της ζωής, την επιμέλεια των οποίων είχε το αθηναϊκό OMMU.

Μέσα από το μοίρασμα βασικών αγαθών φτιαγμένων σε καλούπια, όπως το ψωμί και ο πάγος, το Kopiaste προσκάλεσε το κοινό να απολαύσει το παροδικό, να συζητήσει και να ζήσει την απλότητα του design της καθημερινότητας. Οι κοινές δραστηριότητες του Kopiaste, όπως το εργαστήρι αρτοποιίας ή η γευσιγνωσία ούζου με πάγο, έγιναν η αφορμή για ένα ετερόκλητο κοινό να έρθει κοντά σε ένα πολύ φιλόξενο περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες:
www.hapticthought.com, www.designmarketo.com