starΥπάρχει η φράση Λάρισα, Λάρισα σε είδα και λαχτάρισα, που ξέρεις τι σημαίνει;

Είναι το επιφώνημα του Λαρισαίου που έχει νοσταλγήσει την ιδιαίτερη πατρίδα του, ύστερα από ένα οπωσδήποτε σύντομο ταξίδι στην Αθήνα ή τη γειτονική Αυστρία, δηλαδή τον Βόλο όπως τον αποκαλούν οι Λαρισαίοι στη γνωστή κόντρα των δυο πόλεων. Για τη Λάρισα κανένας δεν ξέρει πολλά «μυστικά» αλλά ξέρει ότι οι κάτοικοι αγαπούν το γλέντι, συνδυάζοντάς το πάντα με μία παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ και καλή παρέα.

Η Λάρισα, εκεί που θα γίνει τo Larissa Street Food Festival 2019, είναι περικυκλωμένη από εύφορες πεδιάδες, καθώς και από μερικά από τα πιο επιβλητικά βουνά της Ελλάδας. Μια μεγάλη πόλη στην οποία η αρχαία ιστορία και η μακρά αγροτική παράδοση συναντούν τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η Λάρισα έχει εύφορη γη, χαρά θεού, όπου οι μικροκλιματικές συνθήκες δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον, εκεί όπου η άγρια ζωή βρίσκει καταφύγιο και αναπτύσσεται. Το έδαφος της περιοχής είναι επίσης ιδιαίτερα εύφορο: βαμβάκι, σιδηρά, οπωροκηπευτικά, καπνός, λαχανικά, κρασί και τσίπουρο είναι μόνο μερικά από τα φημισμένα προϊόντα της θεσσαλικής γης. Κάτω από τον Όλυμπο και τους μύθους των θεών για νέκταρ και αμβροσία οι Λαρισαίοι ξέρουν ότι στο γλέντι κρύβεται η χαρά της ζωής.

Αν περιηγηθείς στην πόλη, βρίσκεται το μεγάλο αρχαίο θέατρο της Λάρισας και μπορείς να το απολαύσεις με μια παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ στον πεζόδρομο για να πάρεις δυνάμεις, συνεχίζοντας τη βόλτα σου, θα φτάσεις τελικά στο λόφο του Αγίου Αχιλλείου, του προστάτη της, ένα μέρος που κατοικείται από τα αρχαία χρόνια. Στην κορυφή αυτού του λόφου, ανάμεσα στα αρχαία μνημεία, αναπτύσσεται η καθημερινή ζωή της Λάρισας. Εδώ συναντάμε ένα από τα πιο ωραία σημεία της πόλης: επισκεφτείτε το για να απολαύσετε χαλαρές βόλτες και να ανακαλύψετε τις παραδοσιακές γεύσεις της θεσσαλικής κουζίνας. Μια μεγάλη ποικιλία από μεζέδες, υπέροχα τυριά προσφέρονται στις ταβέρνες και στα μεζεδοπωλεία – όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της πόλης. Εκεί δίπλα βρίσκεται και το εμπορικό κέντρο της Λάρισας, το οποίο αναπτύσσεται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρομημένων οδών, το περίφημο πάρκο  του Αλκαζάρ, στο οποίο θα μαγευτείτε από τα όμορφα δέντρα και τις λιμνούλες που το κοσμούν και θα αναζωογονηθείτε με μια βόλτα κατά μήκος του Πηνειού.

Αν πάτε στη Λάρισα να κάνετε ποδήλατο, είναι το αγαπημένο μεταφορικό μέσο της πόλης εδώ και πολλές δεκαετίες για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική των παλαιών αρχοντικών της πόλης. Περάστε, τέλος, και από τον Μύλο του Παπά ένα ανακαινισμένο βιομηχανικό συγκρότημα αλευροποιίας, που ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του και έχει ανακηρυχτεί ως διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Εδώ θα κάνουμε μια στάση όχι για λίγο αλλά για ένα ολόκληρο τριήμερο, από την Παρασκευή 6 έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου για να γιορτάσουμε τη μεγάλη γιορτή φαγητού που έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Λάρισας στον Πολυχώρο «Μύλος του Παππά», παρέα με την κλασική και πιο αγαπημένη ελληνική μπύρα, την μπύρα ΑΛΦΑ.

Η πιο γευστική ομάδα της χώρας ετοίμασε για τη Λάρισα ειδικά, ένα χορταστικό τριήμερο, με τοπικές και ξένες, με κλασικές και εξωτικές γεύσεις που ενώνουν κάθε γούστο, το κοινό κάθε ηλικίας, μεταμορφώνοντας τον Μύλο του Παππά και δίνουν ραντεβού για να μας ταξιδέψουν με ήχους, αρώματα και γεύσεις. Τροπικές και κλασικές γεύσεις, ντόπιο φαγητό που αγαπάμε, αλλά και γλυκά, πάντα συνοδεία μιας παγωμένης μπύρας ΑΛΦΑ αποτελούν εξαιρετικές προτάσεις.

Στις τρεις μέρες της γιορτής, στο Larissa Street Food Festival θα βρείτε διασκεδαστικές δράσεις, μουσικές επιλογές από djs όλη την ημέρα, συναυλίες και happenings και φυσικά το ανεπανάληπτο street food, όπου οι παρέες τιμούν ιδιαιτέρως σε αυτό το μαγικό χώρο μαζί με μια μπύρα ΑΛΦΑ που πρωταγωνιστεί σ’ αυτή τη γιορτή γεύσεων.

Φίλοι του απολαυστικού φαγητού και της γευσιγνωσίας, με χαμόγελα και νοστιμιές, η γιορτή σε αυτό το μοναδικό χώρο σάς περιμένει να διασκεδάσετε, να τραγουδήσετε και να δοκιμάσετε κάθε γεύση που σας επιφυλάσσει μια έκπληξη. Και τσουγκρίστε τα ποτήρια σας με μία παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ για να γίνει η εμπειρία αυτή ολοκληρωμένη και αλησμόνητη.