Ο ζωγράφος και γραφίστας Larry Carroll, γνωστός για τα περιβόητα εξώφυλλα άλμπουμ που σχεδίασε για τους Slayer, έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαΐου, σε ηλικία 65 ετών. Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους εικονογράφους του 20ου αιώνα, καθώς, πέρα από γκαλερί σε όλον τον κόσμο, έργα του έχουν φιλοξενηθεί σε έντυπα όπως οι New York Times, The Los Angeles Times, Newsweek, The Nation και Spin.

“Reign In Blood” 1986.

Παγκοσμίως έγινε γνωστός με τα τέσσερα εξώφυλλα άλμπουμ που σχεδίασε για το thrash metal συγκρότημα Slayer: Το πρώτο του ήταν το “Reign In Blood” το 1986, χάρη στο οποίο έγιναν οι συσχετισμοί με πίνακες του Ιερώνυμου Μπος. Τα επόμενα δύο εξώφυλλα που σχεδίασε για το συγκρότημα, το “South Of Heaven” το 1988 και το “Seasons In The Abyss” του 1990 ακολουθούν την ίδια αισθητική και παγιώνουν τη σχέση του Larry Carroll με το συγκρότημα. Το 2006 ο Larry Carroll επιστρέφει με το τελευταίο έργο του για τους Slayer, για το άλμπουμ “Christ Illusion”.

“South Of Heaven” 1988.

Christ in Limbo (1575), Ιερώνυμος Μπος

Αναμφίβολα, το στιλ σχεδίασης του που συνδύαζε μια εικαστική νοσηρότητα με τη δαιμονική υπερβολή του μεγάλου ζωγράφου του 15ου αιώνα, καθόρισε την αισθητική του αμερικανικού συγκροτήματος.

“Seasons In The Abyss” 1990.

«Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων» – Ιερώνυμος Μπος (λεπτομέρεια)

"Christ Illusion", 2006.

«Δεν μου ζητούν να σχεδιάσω το επόμενο εξώφυλλο άλμπουμ των Aerosmith ή του Sting» είχε πει το 2010 στο “Revolver”. «Πιστεύω ότι φοβούνται το αποτέλεσμα. μου έχουν πει ότι τα έργα μου είναι πολύ σκοτεινά για τους περισσότερους μουσικούς. Οπότε, οι Slayer μου ταίριαξαν απόλυτα».

It is with great sadness that we announce the death of Lawrence Carroll, who suddenly passed away this morning, Tuesday…

Gepostet von Galerie Karsten Greve am Dienstag, 21. Mai 2019