Μια μεγάλη διάκριση περίμενε τον Leon of Athens – κατά κόσμον Τιμολέων Βερέμης – στις ΗΠΑ. Το τραγούδι του με τίτλο «Aeroplane» (Αεροπλάνο), που περιλαμβάνεται στο τελευταίο του άλμπουμ “Xenos”, ξεχώρισε στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού «Unsigned Only Music Competition» με έδρα το Νάσβιλ της Αμερικής, ανάμεσα σε 6.000 συμμετοχές από 95 χώρες.

Ο νεαρός Έλληνας τραγουδοποιός, που φέτος έλαβε μέρος σε μερικά από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ παγκοσμίως όπως το South by Southwest, το Firefly Music Festival, το Okeechobee και το Summerfest ενώ τον Ιούνιο παρουσίασε τον νέο του δίσκο «Xenos» (Minos EMI) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Folk/Singer-Songwriter» του διαγωνισμού, στην κριτική επιτροπή του οποίου ηγούνται μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως οι Aimee Mann, Grouplove, O.A.R., Frank Foster, David Crowder, Aaron Shust, Jack Ingram, Lydia Loveless, και πολλοί ακόμη.

«Εδώ και χρόνια, είχαμε λίγους νικητές από την Ελλάδα, έτσι είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που βραβεύουμε τον Leon of Athens για την επιτυχία του στον διαγωνισμό. Το να κερδίσει κανείς το πρώτο βραβείο σε μία τόσο ανταγωνιστική κατηγορία είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα και ο Leon of Athens αντιπροσωπεύει όλα εκείνα που έχει ένας σημαντικός καλλιτέχνης: δημιουργικότητα, μοναδικότητα και την ικανότητα να δημιουργεί μουσική η οποία θα έχει διάρκεια στο χρόνο», δήλωσαν οι ιδρυτές του «Unsigned Only», Candace Avery και Jim Morgan.

O τραγουδοποιός θα πραγματοποιήσει τον Νοέμβριο την τρίτη του περιοδεία μέσα στο 2018 στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή τη φορά στην Ανατολική ακτή.

Δείτε το video clip του νικητήριου τραγουδιού: