Η καραντίνα νούμερο δυο ξεκίνησε και ενώ όλοι είχαν πολύ όρεξη τον Μάρτιο τώρα φαίνονται πιο κουρασμένοι. Φιλόδοξοι οικιακοί σεφ και κουρασμένες μαγείρισσες που στερεύουν από έμπνευση μπορούν να τη βρουν ξανά σε συνταγές του αμερικανικού παρελθόντος.

Πάνω από 10.000 ιστορικά βιβλία μαγειρικής είναι τώρα διαθέσιμα στη συλλογή Cookbooks και Home Economics στο διαδίκτυο. Από τις πρώτες συλλογές συνταγών της Ευρώπης που ξεκινούν τη γραμμή των τροφίμων και των φαρμάκων έως τις προωθητικές συνταγές του 20ου αιώνα από γνωστές εταιρείες, αυτά τα ιστορικά βιβλία μαγειρικής έχουν μια συνταγή για οποιαδήποτε στιγμή, μέρος ή περίσταση.

Σεφ και ιστορικοί μπορούν να μάθουν πολλά για τις γεύσεις και τις προσδοκίες των προηγούμενων καταναλωτών μέσω των συλλογών συνταγών. Οι ρόλοι του φύλου και της οικογένειας σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας καθίστανται ιδιαίτερα ξεκάθαροι μελετώντας βιβλία μαγειρικής.

Σε ένα βιβλίο μαγειρικής αφιερωμένο στους εργένηδες, μπορεί κανείς να βρει μια συνταγή για το ψημένο τυρί της βασίλισσας Βικτώριας. Επίσης μπορείτε να βρείτε ένα βιβλίο αφιερωμένο σε νέες νύφες για να μάθουν να κάνουν μαζί με το μαγείρεμα και τα ψώνια.

Κυρίως στην αμερικανική κουζίνα, η συλλογή βιβλίων μαγειρικής παρουσιάζει την εικόνα μιας εθνικής κουζίνας που έχει επηρεαστεί άμεσα από τη μετανάστευση. Για παράδειγμα, το πρώτο αμερικανικό βιβλίο μαγειρικής – American Cookery, που δημοσιεύθηκε το 1796 – περιείχε πολλές αγγλικές συνταγές γνωστές στους αποίκους που είχαν πρόσφατα χωριστεί από τη βρετανική αυτοκρατορία.

Σε όλη τη συλλογή βιβλίων μαγειρικής, επιρροές διαφορετικών παγκόσμιων πολιτισμών φαίνονται μέσα στις συνταγές. Αλλά αυτή η εξερεύνηση δεν είναι μόνο μαγειρική. Είναι μια συμπερίληψη λαών, χαρακτηριστικών, μειονοτήτων ακόμα και αντιλήψεων για το φύλο και τη φυλή.

Ακόμα και αν δε μαγειρέψετε είναι ένας κόσμος μαγικός, αχνιστός και πολύ …μυρωδάτος.

Εάν θέλετε να εξερευνήσετε τη συλλογή βιβλίων μαγειρικής και οικιακής οικονομίας , ρίξτε μια ματιά εδώ