Το όνομά του είναι “Louise Michel” και είναι βαμμένο ροζ. Είναι ένα παλιό γαλλικό πλεούμενο που μετατράπηκε σε σωστικό πλοίο και φέρνει την υπογραφή του Banksy. Ένα κορίτσι στη μία πλευρά του καταστρώματος δείχνει ένα σωσίβιο βαμμένο ροζ σε σχήμα καρδιάς, το περίφημο “Baloon girl” ένα από τα πιο διάσημα έργα του Βρετανού καλλιτέχνη του δρόμου και ακτιβιστή.

Ο Banksy είναι ο χρηματοδότης του πλοίου που έχει σκοπό να βοηθήσει τους πρόσφυγες που διασχίζουν τη Μεσόγειο.

Η αγορά του πλοίου έγινε από τα έσοδα της πώλησης έργων τέχνης του Banksy που ελπίζει να συμβάλει με αυτό τον τρόπο στον ασφαλή διάπλου της Μεσογείου από πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο καλλιτέχνης επικοινώνησε με την Πία Κλεμπ, τη Γερμανίδα ακτιβίστρια και καπετάνισσα πολλών σκαφών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στη Μεσόγειο για τη διάσωση προσφύγων το 2019 και της είπε ότι θα ήθελε να δώσει τα έσοδα από τα έργα του που είχαν θέμα τους μετανάστες για να αγοραστεί ένα σωστικό σκάφος, κάτι που έγινε πραγματικότητα πριν από μερικές εβδομάδες.

Η συμμετοχή του Banksy στις σωστικές επιχειρήσεις περιορίζεται στην παροχή οικονομικής βοήθειας, ενώ το πλοίο έχει δέκα μέλη πλήρωμα Ευρωπαίων ακτιβιστών.  Το σκάφος έχει ήδη συμμετάσχει σε αρκετές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο, ενώ την Πέμπτη, 27 Αυγούστου, 2020, έσωσε 89 άτομα από μια βάρκα που έπλεε με κίνδυνο ναυαγίου στη Μεσόγειο.