Την απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα σε ένα πίνακα του Ρέμπραντ επέβαλε το Γαλλικό κράτος και ο Υπουργός Πολιτισμού Franck Riester, δίνοντας στο Λούβρο την ευκαιρία μέσα στους επόμενους 30 μήνες να συγκεντρώσει το ποσό – που δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως-  προκειμένου να αγοράσει το έργο του 1636 “The Standard Bearer”. Ο πίνακας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο έχει χαρακτηριστεί ως «εθνικός θησαυρός» και ανήκε για περισσότερα από 180 χρόνια στην οικογένεια Ρότσιλντ.


Ο Jacob James de Rothschild αγόρασε το “The Standard Bearer” για 840 στερλίνες το 1840, σε πώληση των Christie’s στο Λονδίνο. Το έργο κληρονομήθηκε από τον γιο του, Edmond de Rothschild, ο οποίος το 1935 δώρισε στο Λούβρο μια συλλογή 40.000 εκτυπώσεων και 3.000 σχεδίων, η οποία συμπεριελάμβανε και σχέδια του Ρέμπραντ. Το έργο ανήκε παλαιότερα στη συλλογή βασιλιά Γεωργίου Δ’, ενώ σήμερα ανήκει στα παιδιά του Έντμουντ Ρότσιλντ.

Η προσφορά του Λούβρου έρχεται τρία χρόνια μετά από την από κοινού αγορά, -μαζί με το Rijksmuseum-, δυο πορτρέτων του Ρέμπραντ για 160 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το βιβλίο “A Corpus of Rembrandt’s Painting” (1982-1994), το έργο “The Standard Bearer”, είναι πολύ καλά συντηρημένο και δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά που ο Ρέμπραντ φιλοτέχνησε τη διάσημη Δανάη του, η οποία τώρα κρέμεται στο κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ της Μόσχας.