Μια ματιά στο τι συνέβαινε στον υπόλοιπο κόσμο την εποχή που οι Έλληνες, πάλευαν για την ελευθερία και την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Ένα βιβλίο παγκόσμιας Ιστορίας για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, στο οποίο συνομιλούν μέσα από θεματικές ενότητες το «κέντρο» και η «περιφέρεια» αναδεικνύοντας ομοιότητες και διαφορές.

Το βιβλίο είναι το δεύτερο στη σειρά «Λίγο πριν, λίγο μετά το 1821», στην οποία κυκλοφορεί το βραβευμένο με Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Γνώσεων «Καθημερινές ιστορίες για τα καράβια», του Βασίλη Κρεμμυδά. Το νέο βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο κυκλοφορεί με επιστημονική επιμέλεια των Μανώλη Πατηνιώτη και Αριστοτέλη Τύμπα του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.

Μαρίζα Ντεκάστρο

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Παιδαγωγικά και Λογοτεχνία για παιδιά και νέους στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Δίδαξε Ιστορία και Λογοτεχνία σε παιδιά του Δημοτικού στην ιδιωτική εκπαίδευση. Γράφει κριτική παιδικού και εφηβικού βιβλίου στο ηλεκτρονικό
περιοδικό Ο Αναγνώστης. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων γνώσεων για παιδιά θέματα από την αρχαία τη βυζαντινή αλλά και τη νεότερη Ιστορία Έχει τιμηθεί για δικά της βιβλία αλλά και για μεταφράσεις νεανικής λογοτεχνίας. Στις εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ έχει εκδώσει το βιβλίο «Στην αγορά των αρχαίων Αθηναίων».

Δημήτρης Χαλκιόπουλος

Ασχολείται με τη γραφιστική από το 1989. Από το 1995 σχεδιάζει κυρίως εκδόσεις και εκπαιδευτικά βιβλία για παιδιά. Έχει ασχοληθεί συστηματικά με τον σχεδιασμό φυσικών και ψηφιακών περιβαλλόντων με εφαρμογή κυρίως στην εκπαίδευση και την προώθηση των βιβλίων. Το 2007 μαζί με την Ε Βοκοτοπούλου δημιούργησε και έκτοτε διαχειρίζεται το e­-περιοδικό για το παιδικό βιβλίο και την ανάγνωση bookbook.gr. Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες εκδότες, το ΕΚΕΒΙ τη δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, το Future Library, και πρόσφατα με το ΚΠΙΣΝ για τον σχεδιασμό του δανειστικού τμήματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Info:

«Ένας κόσμος σε κίνηση» της Μαρίζα Ντεκάστρο
Σχεδιασμός – Δημήτρης Χαλκιόπουλος | Επιστημονική επιμέλεια: Μ. Πατηνιώτης Αρ. Τύμπας
Τιμή: 17,90 – ISBN 978­960­471­112­3
Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο Αθήνα, 2017