Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις ψηφιακές αναμεταδόσεις συναυλιών του ΕCHO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής) μέσω του facebook του ΜΜΑ, το Μέγαρο Μουσικής Aθηνών εγκαινιάζει έναν κύκλο ψηφιακών αναμεταδόσεων, προβάλλοντας στη διαδικτυακή «σκηνή» του εξαιρετικές συναυλίες και παραστάσεις που οι ίδιοι οι θεατές ανέδειξαν και αγάπησαν.

Μια σπάνια ευκαιρία για τους φίλους της μουσικής να απολαύσουν δωρεάν στο site του Μεγάρου, κάθε Τετάρτη και Σάββατο (09:30 μ.μ.), παραγωγές που τους ενθουσίασαν και ήθελαν πάντα να ξαναδούν ή απλώς δεν πρόλαβαν να τις παρακολουθήσουν, όταν αυτές παρουσιάζονταν στο ΜΜΑ.

Ο κύκλος «Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο» – η μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος αφορά πρωτίστως στο γεγονός ότι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα μετάδοσης, εν μέσω μίας παγκόσμιας κρίσης- αρχίζει το Σάββατο 4 Απριλίου στις 21:00 με τη διαδικτυακή προβολή της όπερας «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ, μίας από τις σημαντικότερες του 20ού αιώνα, και τη συγκλονιστική Μάρλις Πέτερσεν στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Alban Berg: Λούλου Σάββατο 4 Aπριλίου 2020/ 21:30

Alban Berg: Λούλου Σάββατο 4 Aπριλίου 2020/ 21:30

Ακολουθούν την Τετάρτη 8 Απριλίου, «Η στέψη της Ποππαίας», το μπαρόκ αριστούργημα του Κλάουντιο Μοντεβέρντι, και το Σάββατο 11 Απριλίου, η «Ηλέκτρα» με τη μοναδική Αγνή Μπάλτσα στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας.

Richard Strauss: Ηλέκτρα, με την Αγνή Μπάλτσα στον ομώνυμο ρόλο Σάββατο 11 Απριλίου/ 21.30

Richard Strauss: Ηλέκτρα, με την Αγνή Μπάλτσα στον ομώνυμο ρόλο
Σάββατο 11 Απριλίου/ 21.30

Στο πρόγραμμα προβολών μέσω streaming περιλαμβάνονται σημαντικοί σταθμοί από την πολιτιστική διαδρομή του Μεγάρου: «Ο Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ σε διασκευή στα ελληνικά για παιδιά (Μεγάλη Τετάρτη 15/4), το γκαλά όπερας «La Diva: 40 χρόνια» που είναι αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας με τη σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα (Κυριακή του Πάσχα 19/4), «Η επιστροφή της Ελένης» του Θάνου Μικρούτσικου (Τετάρτη του Πάσχα 22/4), η μουσική παράσταση «… και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως» με τον Γιώργο Νταλάρα σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά (Σάββατο 25/4), η «Θαΐς» του Ζυλ Μασνέ (Τετάρτη 29/4), «Η γυναίκα δίχως σκιά» επίσης του Ρ. Στράους (Σάββατο 2/5) και «Ο Νάνος» του Α. Τσεμλίνσκυ (Τετάρτη 6/5).

Θάνος Μικρούτσικος: Η επιστροφή της Ελένης Τετάρτη 22 Απριλίου 2020/21:30

Θάνος Μικρούτσικος: Η επιστροφή της Ελένης Τετάρτη 22 Απριλίου 2020/21:30