«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες συγγραφείς μένουν σπίτι, μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις τους, μας προτείνουν βιβλία που θα μας ταξιδέψουν, μας δίνουν ιδέες και μας κρατούν συντροφιά, συμμετέχοντας στην καμπάνια για την ενίσχυση του βιβλίου και της ανάγνωσης με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο», που υλοποιεί ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

Οι συγγραφείς ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του ΟΣΔΕΛ, δημιούργησαν μέσα από το σπίτι τους, με δικά τους μέσα, το βίντεο-μήνυμά τους και το μοιράζονται μαζί μας. Γιατί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, βιώνοντας τη μοναχική διαδικασία της συγγραφής, ότι το βιβλίο μπορεί να είναι σύμμαχος, πηγή γνώσης, χαράς και δύναμης, ειδικά τώρα που πρέπει να μείνουμε μακριά, αλλά όχι μόνοι.

Στην καμπάνια αυτή, μέχρι τώρα, συμμετέχουν με βίντεο-μηνύματά τους οι συγγραφείς: Κώστας Αρκουδέας, Χρήστος Αστερίου, Άννα Βασιλειάδη, Γιώργος Βέης, Κωστής Γκιμοσούλης, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Άντζελα Δημητρακάκη, Λένα Διβάνη, Μαίρη Κόντζογλου, Εύα Μαθιουδάκη, Μιχάλης Μοδινός, Λέων Ναρ, Σοφία Νικολαΐδου, Ελένη Πριοβόλου, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Αλέξης Σταμάτης, Βίβιαν Στεργίου, Άρης Σφακιανάκης, Βάσια Τζανακάρη, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Στέφανος Τσιτσόπουλος. Η λίστα αυτή θα εμπλουτίζεται με τα μηνύματα και άλλων συγγραφέων, που αναμένονται.

Στόχος είναι να δηλώσουν και οι συγγραφείς τη συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια «Μένουμε σπίτι», εμψυχώνοντας τους αναγνώστες και προτρέποντάς τους να συνεχίσουν να προμηθεύονται βιβλία, από τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία ή τηλεφωνικά από τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς. Πάντα υπάρχει τρόπος να φθάσουν κοντά μας, στο σπίτι μας, τα βιβλία που θα μας βοηθήσουν και θα μας εμπνεύσουν για να ξεπεράσουμε τη δοκιμασία αυτή, βγαίνοντας καλύτεροι, ενωμένοι και προετοιμασμένοι για την επόμενη ημέρα.

Για το επόμενο διάστημα, σε καθημερινή βάση, τα βίντεο με τα μηνύματα των συγγραφέων θα αναρτώνται στο κανάλι του ΟΣΔΕΛ στο YouTube, και στους λογαριασμούς του οργανισμού στο Facebook και στο Twitter.

Η καμπάνια, με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο», πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων, για την ενίσχυση του βιβλίου και της ανάγνωσης που αποτελούν μέρος της αποστολής του ΟΣΔΕΛ.»