Μια γέφυρα που έρχεται από τη νέα εποχή είναι το έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου rescubica creations, που έχει μεν αναβληθεί λόγω του κορονοϊού, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση που θα αναμορφώσει την περιοχή κοντά στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού. Η περιοχή είναι κοντά στην είσοδο της πόλης, στο Μπερσί, και η γέφυρα αυτή έρχεται να μεταμορφώσει και όλο τον περιβάλλοντα χώρο με το να μη θυμίζει είσοδο πόλης μέσα από βιομηχανίες αλλά μέσα από χώρους πρασίνου και διαδρομές για πεζούς και κατοίκους, ενώ θα προσφέρει μια ευχάριστη θέα στους οδηγούς του περιφερειακού που οδηγεί στο κέντρο της πόλης.

Η νέα γέφυρα λέγεται Babylon και το φουτουριστικό της σχήμα θυμίζει κατασκευές μελλοντικών πόλεων. Θα είναι προσβάσιμη από αποβάθρες θα εκτείνεται σε πολλά επίπεδα ενώ στο κέντρο της θα υπάρχει ένας μεγάλος καταρράκτης που θα δημιουργεί μικροκλίμα και δροσιά δημιουργώντας ένα μαγικό τοπίο.

Η γέφυρα θα είναι ένας πλατύς τόπος περιπάτου, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να χαλαρώσουν, ενώ στις αποβάθρες γύρω από τον ποταμό θα δημιουργηθούν λαχανόκηποι, αφενός για να τονωθεί η αστική γεωργία, αφετέρου να μπορούν οι κάτοικοι να τρώνε λαχανικά από τη «γειτονιά τους».

Στη γέφυρα φτάνει πολύ λιγότερο ο θόρυβος των αυτοκινήτων και με αυτό τον τρόπο η Babylon είναι ένα θετικό όραμα για την πόλη του αύριο, λιγότερο χαοτική και εξοντωτική από αυτήν του χθες.