Μια πρωτότυπη έκθεση με την κληρονομιά των αντικειμένων του σπουδαίου οίκου Φορνασέτι άνοιξε στο Παλάτσο ντέλα Πιλότα (Palazzo della Pilotta), ένα συγκρότημα παλατιών του 16ου αιώνα, που φιλοξενεί την Εθνική Πινακοθήκη, το θέατρο Teatro Farnese και δυο μουσεία.

Εκατοντάδες δημιουργίες του διάσημου οίκου που σήμα κατατεθέν έχει το πρόσωπο μιας γυναίκας της οποίας το πρόσωπο υπάρχει σε 350 παραλλαγές, με τα στρογγυλά εκφραστικά μάτια και τα λεπτεπίλεπτα χαρακτηριστικά και είναι η θρυλική Lina Cavalieri, μια γυναίκα σύμβολο της Belle Époque, έχουν τοποθετηθεί με τρόπο θεατρικό σε διάφορα σημεία, συνομιλώντας με τα αντικείμενα του μουσείου.

Εξερευνώντας τον κλασικισμό μέσω του σύγχρονου design η έκθεση Fornasetti Theatrum Mundi δημιουργεί ένα πραγματικό «θέατρο του κόσμου». Τα αντικείμενα του οίκου Φορνασέτι δημιουργούν ένα βαθύ διάλογο με την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης του παλάτσο αντανακλώντας τις σχέσεις τους με τον πολιτισμό, τη σκέψη, το όνειρο και τη φαντασία. Η έκθεση παρουσιάζει ένα πραγματικό «θέατρο», όπως ο όρος έγινε κατανοητός τον δέκατο έκτο αιώνα, μεταφέροντας τους επισκέπτες σε μια πολυεπίπεδη διαδρομή μεταξύ του κλασικού και του σύγχρονου, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Τα μέρη της έκθεσης αφορούν τον τρόπο και τη χρήση του παρελθόντος ως θραύσμα  που χρησιμοποιείται στην αρχιτεκτονική, τη μουσική, τις παραλλαγές σε ένα θέμα, το σχέδιο, τα γραφικά και τα καθημερινά αντικείμενα και τη διάσταση της ψευδαίσθησης και του ονείρου που τους δίνει.

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες οδηγούνται στην καρδιά του Teatro Farnese, ένα αριστούργημα της αρχιτεκτονικής του δέκατου έβδομου αιώνα που χτίστηκε μέσα στο συγκρότημα από τον Τζοβάνι Μπατίστα Αλεόττι σε μπαρόκ ρυθμό το 1618 και λειτουργεί μέχρι σήμερα ανανεώνοντας στην καρδιά της Πάρμας την πολιτιστική κληρονομιά πολλών αιώνων. Η πρωτοβουλία της έκθεσης σηματοδοτεί τις εκδηλώσεις Πάρμα 2020-21 σε μια πόλη συνδεδεμένη με την ιστορία και τον πολιτισμό.