Τους πρώτους επισκέπτες καλωσόρισε πριν λίγο καιρό το Edge, το υψηλότερο στο δυτικό ημισφαίριο μπαλκόνι με θέα. Μπορεί σήμερα να είναι κλειστό και να περιμένει ξανά τους επισκέπτες του όταν θα περάσει η λαίλαπα του κορονοϊού που έχει κυριολεκτικά τσακίσει τη Νέα Υόρκη, αλλά η ακαταμάχητη ομορφιά του στέκει εκεί ψηλά και αγέρωχα.

Σε ύψος 335 μέτρων από την είσοδο του Hudson Yards, στο West Side του Μανχάταν, σχεδιάστηκε για να νιώσουν οι επισκέπτες του κάτι εντελώς μοναδικό.

Βρίσκεται στον 100ό όροφο του υψηλότερου κτιρίου της περιοχής και διαθέτει ένα γυάλινο δάπεδο και γυάλινα παραπέτα που σχηματίζουν γωνία. Μια γωνία αλλιώτικη από τις άλλες, μια άκρη, μια «μύτη» που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο KPF και στην οποία έχουν πρόσβαση από το εσωτερικό του Hudson Yards.

Χρειάζονται μόνο 52 δευτερόλεπτα για να μεταφερθούν στην 700 τετραγωνικών μέτρων πλατφόρμα που προεξέχει σχεδόν 24 μέτρα από τον 100ό όροφο του κτιρίου και προσφέρει ανεπανάληπτη και πανοραμική του φημισμένου περιγράμματος κτιρίων στον ορίζοντα της Νέας Υόρκης – αλλά και πέρα από αυτό.

Η θέα που μπορεί να δει κάποιος φτάνει σε απόσταση 129 χιλιομέτρων. Χρειάζεται θάρρος για να φτάσει κάποιος μέχρι την άκρη και να αιωρείται σχεδόν από τόσο ψηλά, αλλά η εμπειρία είναι μοναδική. Μάλιστα όλο αυτό το «μπαλκόνι έχει σχεδιαστεί χωρίς να φαίνεται ίχνος από μέταλλο και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός: Όσοι φτάσουν εκεί πρέπει να μπορούν να τραβήξουν μια φωτογραφία μέσα από το καθαρό γυάλινο πάτωμα σαν να μην μεσολαβεί κανένα υλικό ανάμεσά τους.

tags / ελc news