Η βιομηχανία του κινηματογράφου υπήρξε ένας από τους τομείς που επηρεάστηκαν περισσότερο από τον κορωνοϊό , με κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο να κλείνουν τις πόρτες τους για σημαντικές χρονικές περιόδους. Για να δώσει μια νέα ζωή σε μια βιομηχανία με μεγάλη επίδραση στο κοινό, η x + living συνεργάστηκε με τον κινηματογράφο FAB και το κατάστημα βιβλιοπωλείων zhongshuge για να σχεδιάσει αυτόν τον χώρο πολλαπλών εμπορικών σημάτων στην Ταϊβάν της Κίνας.

Το έργο στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας εμπειρίας για τους λάτρεις του κινηματογράφου, επεκτείνοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού κινηματογράφου για να προσελκύσει το κοινό στην ταχέως μεταβαλλόμενη κοινωνία μας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν κινηματογράφο, ένα βιβλιοπωλείο, μια αίθουσα ανάγνωσης, έναν χώρο για παιδιά και ένα καφέ. Για να δημιουργήσει έναν ενιαίο σχεδιασμό για δύο διαφορετικές χρήσεις , το x + living έχει ενσωματώσει οργανικά τις πτυχές και των δύο εταιρειών, χρησιμοποιώντας την πιο ανθρώπινη κλίμακα του βιβλιοπωλείου, για να αυξήσει την αξία της επωνυμίας του χώρου ψυχαγωγίας, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά και των δύο.

Στον πέμπτο όροφο βρίσκεται το γραφείο εισιτηρίων του κινηματογράφου, αλλά και η αίθουσα ανάγνωσης του zhongshuge. Το συνοπτικό περίγραμμα του τοίχου της βιβλιοθήκης δημιουργεί έναν τελετουργικό χώρο υποδοχής, ο οποίος επίσης μειώνει την εμπορική αίσθηση του χώρου. Το ξύλο σε συνδυασμό με το μέταλλο δημιουργεί ένα φιλόξενο χώρο για τους θεατές να περάσουν χρόνο πριν από την ταινία.

Στην αίθουσα διαλέξεων, τα ράφια διαμορφώνουν ένα σχέδιο με αφηρημένο σχήμα βουνού, το οποίο με τη σειρά του παρέχει καθίσματα, σκάλες και οθόνες. Ο χώρος δεν είναι μόνο ιδανικός για εκδηλώσεις που σχετίζονται με το βιβλίο, αλλά και για τη φιλοξενία διαφόρων δραστηριοτήτων σχετικά με ταινίες και κουλτούρα ταινιών.

Μετά την ταινία, οι θεατές μπορούν να πάρουν ένα ζεστό ρόφημα στο καφέ του zhongshuge και να συζητήσουν την ταινία με φίλους. Εμπνευσμένο από το τοπικό ορεινό τοπίο, το γραφείο x + living χρησιμοποίησε λευκά τριγωνικά σχήματα για να δημιουργήσει βουνοκορφές και σπηλιές γεμάτες γνώσεις.

Στον διάδρομο που οδηγεί στον κινηματογράφο από το βιβλιοπωλείο, το x + living αναδιάταξε τις καμάρες στον χώρο ύψους 10 μέτρων και διαμόρφωσε μια προοπτική με έντονο οπτικό αντίκτυπο. Ο σχεδιασμός ροής κυκλοφορίας διαχωρίζει έξυπνα τους θεατές από τους βιβλιοφάγους.