Μια καταπράσινη οροφή που δημιουργεί λόφο σε μια βιβλιοθήκη στο Τορόντο του Καναδά την κάνει με ιδανικό τρόπο να έρχεται σε αρμονία με το καταπράσινο τοπίο που την περιβάλλει. Η δημόσια βιβλιοθήκη Springdale και το γύρω από αυτή Komagata Maru πάρκο βρίσκονται στο Brampton του Καναδά, ένα προάστιο έξω από το Τορόντο.

Η βιβλιοθήκη αποτελείται από τρεις δομές γύρω από ένα κεντρικό αίθριο, το οποίο διαθέτει γυάλινους, διαφανείς τοίχους και κεραμικά μοτίβα που θυμίζουν σελίδες βιβλίων. Το πράσινο ανάχωμα που δημιουργήθηκε αναδύεται για να σχηματίσει ένα θολωτό ταβάνι πάνω από τη βιβλιοθήκη. Ένα γλυπτό που γράφει «Φανταστείτε», ένα αίθριο για πικ-νικ και μια παιδική χαρά συμπληρώνουν το δημόσιο χώρο.

Με μέγεθος 20.000 τετραγωνικά πόδια (1.858 τετραγωνικά μέτρα), το κτήριο στεγάζει επίσης παιδική βιβλιοθήκη, αρκετές αίθουσες συσκέψεων και σαλόνια. Το «πράσινο κτίριο» ενισχύει τη μόνωση και την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση της ηλιακής θερμότητας στους εσωτερικούς χώρους.

Ο κυκλικός φεγγίτης πλημμυρίζει με φυσικό φως τους λευκούς εσωτερικούς χώρους, ενώ το εσωτερικό της βιβλιοθήκης με πελώρια σκαμπό δίνει την αίσθηση ενός οικείου σαλονιού ανάγνωσης.