Ο Ισπανός εικονογράφος και συγγραφέας Agustín Ferrer Casas δημιούργησε ένα graphic novel μυθιστόρημα για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου μοντερνιστή αρχιτέκτονα του 20ού αιώνα Ludwig Mies van der Rohe. Ο επίσης σπουδαίος Βρετανός αρχιτέκτονας και κάτοχος σχεδόν όλων των βραβείων αρχιτεκτονικής Norman Foster έγραψε τον πρόλογο του βιβλίου.

Το MIES όπως ονομάζεται το βιβλίο, σε 176 σελίδες περιγράφει τη ζωή και τη σταδιοδρομία του νεωτεριστή αρχιτέκτονα, τη σχέση του με το κίνημα του Bauhaus, την απόφασή του να εγκαταλείψει τη ναζιστική Γερμανία και να συνεχίσει  τη σταδιοδρομία του στο Σικάγο.

Στις σελίδες φιγουράρουν δεκάδες αρχιτεκτονικές εικόνες των έργων του Mies, καθώς και τα διασημότερα κτίριά του.

Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για μια ακόμα βιογραφία, αλλά μια σχεδόν φανταστική ιστορία βασισμένη σε πολυάριθμα ντοκουμέντα και αφηγήσεις που τον αφορούν. Μέσα από αυτές τις αφηγήσεις αναδεικνύεται η προσωπικότητά του, αυτή που συνέβαλε στη διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής του παρόντος και του μέλλοντος.

Η ποικιλόμορφη και μακρά σταδιοδρομία του Mies van der Rohe που γεννήθηκε στο Άαχεν το 1886 και πέθανε στο Σικάγο το 1969, σε ηλικία 83 ετών, χαρακτηρίζεται από τη συνεργασία του με τον Le Corbusier και τον Walter Gropius, τη διεύθυνση του Bauhaus το 1930 στο Dessau, μέχρι το κλείσιμο του ιδρύματος το 1933, αφού είχε μεταφερθεί στο Βερολίνο από τους ναζί που θεωρούσαν το ύφος Μπάουχαους μη πατριωτικό.