Διαγωνισμός

Κερδίστε ένα υπέροχο σοκολατένιο κέικ με βατόμουρα και κρέμα τυριού από το Mokpo – creative cake shop φτιαγμένο ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό, στέλνετε e-mail με θέμα «Mokpo cakes – Valentine» στο info@elculture.gr γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, στις 12:00. Ο/η νικητής/τρια θα ειδοποιηθεί με προσωπικό μήνυμα στο email με το οποίο δήλωσε συμμετοχή και θα πρέπει να παραλάβει ο ίδιος το Be my Valentine cake από το κατάστημα Mokpo στο Χαλάνδρι.

Και για όσους έχουν όρεξη να δοκιμάσουν τις ζαχαροπλαστικές τους ικανότητες, δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας! Ακολουθεί η συνταγή:

Σοκολατένιο κέικ

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 γρ. ζάχαρη

65 γρ. κακάο

1 ½ κ.γ. baking powder

1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. αλάτι

2 αυγά

250 ml γάλα

125 ml ηλιέλαιο

2 βανίλιες

100 ml ζεστό νερό

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα ξερά υλικά (ζάχαρη, αλεύρι, κακάο, baking powder, μαγειρική σόδα, αλάτι, βανίλιες).

Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά, το λάδι, το γάλα και σιγά σιγά αρχίζουμε να ρίχνουμε τα ξηρά υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τελευταίο προσθέτουμε το ζεστό νερό.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια με διάμετρο 20cm.

Ψήνουμε στους 180 C για περίπου 30 λεπτά.

Σάλτσα βατόμουρου

Βάζουμε 250 γρ. κατεψυγμένα βατόμουρα σε ένα κατσαρολάκι με 50 γρ. ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα τυριού

 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

550 γρ. ζάχαρη άχνη

500 γρ. τυρί κρέμα

Χτυπάμε το βούτυρο με τη βανίλια και το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη.

Συναρμολόγηση:

Παίρνουμε το ένα παντεσπάνι και από πάνω στρώνουμε την κρέμα τυριού.

Προσθέτουμε τη σάλτσα βατόμουρου

Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού

* Αν θέλουμε μπορούμε να αναμείξουμε τη κρέμα τυριού με τη σάλτσα βατόμουρου. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να στραγγίξουμε τη σάλτσα για να φύγουν τα πολλά υγρά, έτσι ώστε η κρέμα να βγει σταθερή.

Διατηρείται στο ψυγείο.

Mokpo creative cake shop

Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου B 8, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 21 0683 8859

Καλή σας όρεξη!