Η πολυκατοικία που μένουμε είναι μικρή. Είμαστε εμείς οι τέσσερις, δυο γονείς, δυο παιδιά, ένας κύριος στον ίδιο όροφο που στον ένα χρόνο είχαμε δει λιγότερες από πέντε φορές, μια κοπέλα που ζει στις Βρυξέλλες στον πρώτο όροφο και ένα ζευγάρι στον τρίτο. Στον τέταρτο μένει άλλη μία οικογένεια με ένα παιδί.

Σχεδόν οικογενειακή η κατάστασή μας, ζούμε αρμονικά, αλλά φίλοι δεν είμαστε. Μερικές φορές τα παιδιά παίζουν όλα μαζί στην πυλωτή. Αυτά θα έγραφα πριν από την καραντίνα. Μόνο αυτά. Με εντελώς τυχαίο τρόπο αυτές τις εβδομάδες μπήκαν στη ζωή μας οι σούπερμαν του φαγητού που τους λένε Wolt. Τους έμαθα όταν άκουσα τον γιο μου να φωνάζει από το μπαλκόνι ένα μεσημέρι «ήρθε πάλι αυτός με τα μπλε» και έσκυψα να δω τον νεαρό με το ποδήλατο που άνοιξε προσεκτικά το μπλε κουτί και έβγαλε μία σακούλα.

Ήξερα που θα πήγαινε, στον μοναχικό κύριο στο δίπλα διαμέρισμα, γιατί προχθές που έριξα ένα σημείωμα κάτω από την πόρτα του αν χρειάζεται κάτι βγήκε και μου είπε από το μπαλκόνι ότι κάθε μεσημέρι του στέλνει φαγητό ο γιος του με τη Wolt και μάλιστα ήταν ενθουσιασμένος. «Όλοι με τη Wolt  τρώμε αυτό τον καιρό σε αυτή την πολυκατοικία», μου είπε και με άφησε εμβρόντητη.

Και ήταν η πρώτη φορά που μιλήσαμε για το τι τρώει, πόσες επιλογές έχει κι έτσι μπήκα κι εγώ στη Wolt για να το μάθω και να ανακαλύψω τι συμβαίνει στον κόσμο του. Και αληθινά άλλαξε με έναν τρόπο τη ζωή μας και θα σας το εξηγήσω αφού πρώτα σας συστήσω τους «νέους μας φίλους».

Η Wolt έχει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια φίλους-χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι η πιο cool εφαρμογή food delivery, αφού έχει κερδίσει τους Αθηναίους που «ορκίζονται» στο όνομά της αλλά και στην ποιότητα των προϊόντων που φτάνουν στην πόρτα μας, από τα πιο ποιοτικά, τα πιο «ψαγμένα» και τα πιο καλής ποιότητας καταστήματα εστίασης· βιώνοντας μια νέα, βελτιωμένη εμπειρία για όσους παραγγέλνουν φαγητό online.

Με τη Wolt που έχει ήδη κλείσει ένα χρόνο λειτουργίας στην Αθήνα και πρόκειται για μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες food delivery παγκοσμίως μπορεί κάποιος να απολαύσει μοναδικά πιάτα, από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, υπέροχες λιχουδιές ακόμα και από τα καλύτερα «βρώμικα» με μια διαδικασία που διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, και γίνεται online, στο app ή το site της Wolt. Όσο για την πληρωμή, αυτή είναι αποκλειστικά ηλεκτρονική και διακρίνεται από μέγιστη ασφάλεια.

Με τη Wolt, αλλάξαμε τη ρουτίνα μας. Έρχονται στην πόρτα μας οι κουζίνες όλου του κόσμου, και είναι σαν να βγαίνουμε έξω για φαγητό. Έχουμε κανονίσει τη μέρα που θα τρώμε κινέζικο και τη μέρα που θα τρώμε σουβλάκια. Ανακαλύψαμε νέες γεύσεις, φανταστικά μικρά και μεγάλα εστιατόρια και αφού δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε έρχονται οι γεύσεις όλου του κόσμου και κάνουμε ένα ταξίδι από το τραπέζι μας ή τον καναπέ μας.

Και δεν άλλαξε μόνο τη δική μας ζωή αλλά και τη ζωή των γύρω μας. Η κοπέλα του πρώτου ορόφου που είναι σε καραντίνα 14 ημερών, αφού πριν λίγες μέρες επέστρεψε, έχει να σκεφτεί την υγεία της και όχι το φαγητό. Της μιλήσαμε για τη Wolt από το Skype και από τότε μας είπε χίλιες φορές πόσο υγιεινές και νόστιμες επιλογές έχει βρει και πόσο σίγουρη νιώθει που μπορεί να μη σκέφτεται πώς θα έχει την καλύτερη τροφή αυτές τις κρίσιμες μέρες.

Τις προάλλες, τα παιδιά μας σκέφτηκαν ότι αφού θα παραγγείλουμε λουκουμάδες να παραγγείλουμε και για τη μικρή φίλη τους στον τέταρτο και παρόλο που μας χωρίζουν σαράντα σκαλιά τα παιδιά που δεν μπορούν πια να έχουν φυσική επαφή κάθισαν στο FaceTime και έτρωγαν όλοι μαζί την αγαπημένη τους λιχουδιά δείχνοντας ο ένας στον άλλο τι έχουν κάνει και στο σχολείο αυτές τις μέρες. Δεν το είχαν κάνει ποτέ πριν. Ποτέ πριν δεν είχαν νιώσει την ανάγκη να έρθουν κοντά παρόλο που η ηλικία δεν τους επιτρέπει να έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης.

Ούτε εμείς είχαμε νιώσει ποτέ την ανάγκη να δούμε αν οι διπλανοί μας τρώνε κανονικά, αν έχουν κάποιον να φροντίσει γι’ αυτό. Με τη Wolt ήρθαμε πολύ κοντά και αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε τώρα και δε θα σταματήσει. Η Wolt άλλαξε τη μονοτονία της καθημερινότητάς μας για πάντα και μας έκανε να έχουμε ένα σωρό ιδέες που δεν είχαμε σκεφτεί. Μένουμε μέσα αλλά η ζωή μας δεν είναι τόσο μονότονη, γλυτώσαμε τη γκρίνια της ρουτίνας του φαγητού και μάλιστα προχθές κάναμε διαδικτυακά γενέθλια. Παραγγείλαμε μέσω της Wolt, στείλαμε στους φίλους του γιου μας γλυκά και την ίδια ώρα συντονιστήκαμε στο Zoom με δέκα άλλα σπίτια. Τρώγαμε τα ίδια, ήταν σαν να καθόμαστε στο ίδιο γιορτινό τραπέζι και τα γενέθλια ενός δεκάχρονου δεν ήταν μοναχικά. Και όταν έσβησε τα κεράκια της τούρτας που και αυτή την παραγγείλαμε από τη Wolt καταλάβαμε ότι μπορεί να είμαστε ασφαλείς, να τρώμε με τον καλύτερο τρόπο τα πιο γκουρμέ, ευφάνταστα και νόστιμα γλυκά χωρίς να πρέπει να βγούμε από την πόρτα μας, χωρίς να σπάμε κανένα κανόνα και κρατώντας σε προτεραιότητα τα μέτρα ασφαλείας.

Η Wolt έχει γίνει ένα κομμάτι της ζωής μας και μας φέρνει κάθε μέρα πιο κοντά με την ίδια την οικογένεια και τους ανθρώπους που αγαπάμε, τους διπλανούς μας και τους φίλους σε όποιο μέρος της Αθήνας και αν βρίσκονται.

Βρείτε την εφαρμογή στο AppStore, στο Google Play και παραγγείλτε online στη wolt.gr

Ακολουθήστε τις σελίδες της πλατφόρμας στο Facebook και στο Instagram για
να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της

tags / adstories / ελcBlog