Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των 92ων βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου, ο Τομ Χανκς αποκάλυψε ότι το Mουσείο Kινηματογράφου στο Λος Άντζελες θα ανοίξει στο κοινό, στις 14 Δεκεμβρίου 2020.

Το Μουσείο του Κινηματογράφου είναι το πρώτο θεσμικό μουσείο για τον κινηματογράφο στον κόσμο και το σχέδιο της ανέγερσής του παρουσιάστηκε στα τέλη του του 2015. Ο Τομ Χανκς είναι μαζί με την Ανέτ Μπένινγκ οι πρωτεργάτες της εκστρατείας για την κατασκευή του μουσείου της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το μουσείο του οποίου την κατασκευή έχει αναλάβει ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο, φιλοδοξεί να μεταδώσει τη δύναμη της έβδομης τέχνης, μέσω της γνώσης που θα προσφέρει για την παραγωγή των ταινιών διερευνώντας τη μεγάλη επίπτωση του κινηματογράφου.

Το αμερικάνικο ορόσημο της Καλιφόρνιας για τον πολιτισμό είναι μια μεγάλη κυκλική εμβληματική κατασκευή που μοιάζει με σφαίρα ή πλανητάριο και η ολοκλήρωση του έργου έχει φτάσει στο 95%. Τα έσοδα από την εκστρατεία για την ανέγερσή του ξεπέρασαν το ποσό των  388 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η εγκατάσταση τεσσάρων ορόφων συγκλονιστικών και καινοτόμων εκθέσεων. Στο μουσείο θα υπάρχει ο συναρπαστικός συνδυασμός εκθέσεων, προβολών και δημόσιων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό να δημιουργήσει μία απαράμιλλη εμπειρία για τους λάτρεις των ταινιών σε όλο τον κόσμο.