Με τα μεγαλύτερα μουσειακά έργα να γίνονται τα τελευταία χρόνια στην Κίνα, ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Ryue Nishizawa ολοκλήρωσε ένα μουσείο τέχνης στο Jining, μια πόλη στην επαρχία Shandong της Κίνας που εντυπωσιάζει τόσο με τον σχεδιασμό όσο και με τη θέση που έχει επιλεγεί να κατασκευαστεί.

Το μουσείο βρίσκεται δίπλα σε μια μεγάλη λίμνη και περιβάλλεται από δέντρα και έχει διαμορφωθεί γύρω από μια κεντρική υπαίθρια αυλή ενώ οι εσωτερικοί χώροι συνδέονται με γυάλινους διαδρόμους, ημιυπαίθριους χώρους και εξωτερικές πλατείες – οι οποίες επιτρέπουν όλες τις εσωτερικές δραστηριότητες να ενώνονται με το περιβάλλον.

Το κτίριο είναι φωτεινό και διαφανές και επιτρέπει στο φυσικό φως να συνδέεται με το ήρεμο εξωτερικό περιβάλλον. Οι υπαίθριοι χώροι έχουν σχεδιαστεί ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να καθίσουν και να περάσουν χρόνο στη βιβλιοθήκη ακόμα και χωρίς να κάνουν χρήση των υπηρεσιών της, ή απολαμβάνοντας το δικό τους βιβλίο. Ο αρχιτέκτονας Ryue Nishizawa έχει τιμηθεί με το βραβείο Pritzker αρχιτεκτονικής το 2010.