Εδώ! Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ που γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών! Στήνεται μια διπλή γιορτή για όλη την οικογένεια μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα που υπόσχεται την πιο αξέχαστη  διαδραστική εμπειρία.

Πώς είναι να ταξιδεύεις στο χωρο-χρόνο, ανακαλύπτοντας το συναρπαστικό κόσμο των τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα έως τους δορυφόρους;

Πώς μπορείς να χρωματίσεις το παρελθόν;

Πώς θα εξερευνήσεις το Μουσείο στο σκοτάδι;

Γίνε ένας ήρωας της επικοινωνίας με τη δύναμη της τεχνολογίας και το φωτόσπαθό σου στο χέρι. Η εξερεύνηση αρχίζει…

Όταν ο Σάμιουελ Μορς έστειλε το πρώτο του μήνυμα, στις 24 Μαΐου του 1844, μέσω τηλεγραφικής γραμμής από την Ουάσιγκτον στη Βαλτιμόρη, χάραξε το δρόμο για μια νέα πραγματικότητα στην επικοινωνία. 10 χρόνια αργότερα, ο τηλέγραφος ήταν διαθέσιμος στο κοινό και στις 17 Μαΐου 1865 ιδρύθηκε στο Παρίσι η Παγκόσμια Τηλεγραφική Ένωση από 20 κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Έτσι στις 17 Μαΐου κάθε χρόνο εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, σε ανάμνηση της ίδρυσης αυτής της μέρας του 1865. Η επομένη αυτής της ημέρας, η 18η Μαΐου, έχει οριστεί ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, από το 1977, με τα Μουσεία να έχουν την τιμητική τους και να γιορτάζονται σε όλο τον κόσμο. Για το 2019, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».

Τα Μουσεία και οι Τηλεπικοινωνίες γιορτάζουν και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ καλεί όλους με ελεύθερη είσοδο σε μία διαδραστική εμπειρία για όλη την οικογένεια με όχημα την τεχνολογία που συναρπάζει.

Στις 17, 18 και 19 Μαΐου 2019 η εμπειρία της επικοινωνίας ζωντανεύει με τη δύναμη της τεχνολογίας!

Το Μουσείο κλείνει τα φώτα του και η μουσειοπαιδαγωγική δράση Museum in the Dark ξεκινά. Μία φωσφορίζουσα διαδρομή καλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν το μουσείο στο σκοτάδι, με τη βοήθεια των φακών του Μουσείου και των νέων τεχνολογιών. Οι επισκέπτες θα διαβάσουν φωσφορίζοντα βιβλία και θα γίνουν ήρωες επικοινωνίας με τα φωτόσπαθά τους!

H γιορτή συνεχίζεται με ένα εικαστικό εργαστήρι, για το οποίο το Αρχείο του Μουσείου ανοίγει και οι συμμετέχοντες το μόνο που έχουν να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και να παίξουν ζωγραφίζοντας πάνω σε αυτό. «Χρωματίζοντας το παρελθόν» οι επισκέπτες επιλέγουν τέσσερις φωτογραφίες από το ψηφιοποιημένο αρχειακό υλικό του μουσείου. Μετά από ανοιχτή συζήτηση για τα στιγμιότυπα που απεικονίζονται, οι συμμετέχοντες μπορούν να «επέμβουν» δημιουργικά στις φωτογραφίες προσθέτοντας έντονα χρώματα και υλικά. Ο καθένας δημιουργεί ένα προσωπικό άλμπουμ, το οποίο θα είναι το αναμνηστικό που θα πάρει μαζί του.

Ζωγραφίστε, δημιουργήστε, εξερευνήστε το παρελθόν και το μέλλον των τηλεπικοινωνιών!

Μια ξενάγηση για όλους στο συναρπαστικό κόσμο των τηλεπικοινωνιών, μέσα από ένα «ταξίδι», στο χώρο και το χρόνο, με διαδραστικά εκθέματα, αλλά και σύγχρονα ψηφιακά μέσα, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Αυτό το τριήμερο λοιπόν, υπάρχει για εσάς ένας ενδιαφέρον προορισμός, γι’ αυτό βάλτε στο πρόγραμμά σας το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών.

Εδώ, στο μυστήριο, στις ανακαλύψεις, στην τεχνολογία που συναρπάζει!

Info:

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Μουσείου είναι δωρεάν.

Κάντε κράτηση στο otegroupmuseum.gr

Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 09:00-19:00

17, 18, 19 Μαΐου /Εικαστικό Εργαστήρι “Χρωματίζοντας το παρελθόν

18, 19 Μαΐου / Μουσειοπαιδαγωγική δράση “Museum  in the dark”

Ακολουθήστε το  Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ
στο instagram