Ξεκινάει στη ΝΕΡΙΤ η πολυθεματική παιδική εκπομπή «Εμείς και ο μπλε πλανήτης» το Σάββατο 10 Μαΐου στις 9.00 και κάθε Σάββατο για 12 εκπομπές. Η εκπομπή είναι σαν ένα παζλ με πολύχρωμα κομμάτια, ειδικά σχεδιασμενό για παιδιά δημοτικού, ηλικίας από 7 έως 11, αλλά και για κάθε τηλεθεατή που έχει καρδιά παιδιού.

Με οικοδεσπότη τον ταξιδευτή Πάρι Λύκο, η εκπομπή ξεκινάει εύλογα από το Κέντρο της Γης, με σκοπό να φτάσει στον πυρήνα της συνειδητοποίησης για κάθε παιδί ότι δεν μπορεί να ζήσει ανεξάρτητα από τη φύση.

Ζωγραφίζοντας με τον παρουσιαστή Πάρι Λύκο

1.Ταξίδι στο Κέντρο της Γης
Το ταξίδι αρχίζει με τα έντομα και ασπόνδυλα. Παρατηρούμε τα μυρμήγκια, τις μέλισσες, τις κατσαρίδες, μαθαίνουμε μερικά από τα μυστικά του τρόπου ζωής τους και διδασκόμαστε από τις αξίες της σοφής οργάνωσής τους.

Πού: Στο Κέντρο της Γης παρακολουθούμε μια βιωματική ξενάγηση σε ένα τέραστιο αγρόκτημα, ένα φανταστικό πάρκο στο κτήμα Βασιλίσσης στο Ίλιον.

2. Ταξίδι στην πόλη μου
• Η ομάδα Κινητήρας χοροθέατρο, με τη διαδραστική παράσταση έκ-πληξη, προτείνει στα παιδιά εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης μέσα από το χοροθέατρο, το σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο. «Το Τσίρκο που Kοιμήθηκε» είναι η ιστορία μιας πόλης όπου τσίρκο και θεατές ήταν ένα. Ζούσαν καλά και χαρούμενα, χωρίς φυσικά να βασανίζουν ζώα. Μέχρι που ένας υπνωτιστής, θέλοντας να γίνει ο άρχοντας της πόλης, τους έριξε όλους σε ύπνο βαθύ… Το τσίρκο διαλύθηκε. Οι θεατές ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους ήρωες και τις ηρωίδες της παράστασης για να νικήσουν το Δήμαρχο που κοίμισε το τσίρκο και για να ξαναγίνει η πόλη ανθρώπινη και δημιουργική.
• Στο Εργαστήριο Εικαστικής Έκφρασης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, δίνουμε ζωή στις αγαπημένες μας ιστορίες. Το θέατρο σκιών δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν, να παίξουν με την κούκλα τους και να διηγηθούν τη δική τους ιστορία.
Εcotips-news: Με ήρωες παιδιά, μαθαίνουμε γιατί πρέπει να σβήνουμε την τηλεόραση και να μην την αφήνουμε σε αναμονή, γιατί πρέπει να πετάμε τα μπαλόνια, μετά το πάρτι μας, στην ανακύκλωση.


Τα παιδιά μαγειρεύουν με την Twominutesangie στο Κέντρο της Γης

3. Ταξίδι στον εαυτό μας
• Στο Σύλλογο Μαχητικών Αθλημάτων Δροσιάς, μαθαίνουμε για το άθλημα της πυγμαχίας, κατεξοχήν ελληνικό άθλημα με μεγάλη ιστορία και ολυμπιακό χαρακτήρα. Από τότε μέχρι σήμερα, πολλοί κανόνες έχουν αλλάξει αλλά η χαρά του «ευ αγωνίζεσθαι» μένει πάντα ζωντανή.
Μαγειρεύουμε με την Άντζυ και τα παιδιά έναν εύκολο ελληνικό ντάκο και ένα φρουτένιο πρωινό. Στην Τροφούπολη, παρέα με τροφούληδες και διατροφούληδες, μαθαίνουμε πόσα φρούτα και λαχανικά την ημέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα;
• Ο Συνήγορος του Παιδιού υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ανηλίκων. Γι’αυτό η ενήμερωση για τα δικαιώματα των παιδιών σε όλους και πρώτα απ’ όλα στα ίδια τα παιδιά είναι απαραίτητη. Τι είναι λοιπόν η διεθνής σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού;
Βιβλίο- CD, Ευανθία Ρεμπούτσικα – Ελένη Ζιώγα, «Τι λέει η αλεπού;». Με όχημα τους Μύθους του Αισώπου, 8 τραγούδια ερμηνευμένα από παιδιά, 1 νανούρισμα και 3 ορχηστρικές μουσικές μας ταξιδεύουν στην παιδικότητά μας αλλά και φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με την ελληνική μυθολογία.