Η Nalyssa Green, το ψηλό κορίτσι με το παράξενο ντύσιμο από τον Πειραιά, είναι αναμφίβολα ένα από τα γνωστότερα και πιο επιτυχημένα ονόματα της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής. Γράφει τραγούδια, τραγουδά και παίζει κιθάρα, πλήκτρα, ακορντεόν και θέρεμιν, ενώ βλέπει τη μουσική ως διέξοδο της εσωτερικής και επιτακτικής ανάγκης της για έκφραση και επικοινωνία.

Δυο χρόνια πριν, έκανε δειλά δειλά το ντεμπούτο της με τον δίσκο “Barock” κερδίζοντας τις εντυπώσεις των ελλήνων μουσικόφιλων και χτίζοντας σταθερά το δικό της φανατικό κοινό. Ο δίσκος ήταν αποτέλεσμα ηχογραφήσεων που έγιναν στο φοιτητικό δωμάτιο του Σπύρου Λιβάνη – παραγωγού της – και φτιάχτηκε με τρόπο Lo Fi και Do It Yourself. Το 2011 η Inner Ear επένδυσε σ’ αυτήν και κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά τον πρώτο δίσκο της σε συλλεκτικό λευκό βινύλιο.

Το Νοέμβριο του 2011 η Nalyssa αρχίζει να ηχογραφεί το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο “The Seed” σε ένα χωριό της ορεινής Κορινθίας ξανά με τρόπο σπιτικό και χειροποίητο. Το “The Seed” διατίθεται ήδη δωρεάν από την Inner Ear.

Ο νοηματικός άξονας του δεύτερου δίσκου της διαμορφώνεται από σκέψεις γύρω από τη φύση και τη φυσική υπόσταση του ανθρώπου σε αντιδιαστολή με την κατακερματισμένη, βιαστική, αστική πραγματικότητα. Ο σπόρος, φορέας υπόσχεσης για το μέλλον, τρέφεται από το χωμάτινο περίγυρο του για να μεγαλώσει και να γίνει κάποια στιγμή ορατός και απτός. Είναι το σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας γι’αυτό που έρχεται, γι’αυτό που φυτρώνει πάνω σε αυτό που φεύγει. Η αγάπη θα θριαμβεύσει.

Η Nalyssa Green μοιράζεται τη μουσική του νέου της δίσκου φυτεύοντας το “σπόρο” στη σκηνή του TEDxKalamata με τίτλο “Planting the Seed/Leading Decentralization” την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.

Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη της Nalyssa Green στο ελculture.gr