Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κορυφώνεται η αγωνία για το ποια θα είναι η νικητήρια φωτογραφία στον διαγωνισμό του περιοδικού National Geographic. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι συμμετοχές είναι ήδη πάρα πολλές και μπορεί κανείς να τις δει on line αλλά και να “στοιχηματίσει” με τους διαδικτυακούς του φίλους ποιες θα τα πάνε καλύτερα. Ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 7.000 (ο διαγωνισμός “τρέχει” μέχρι τις 30 Νοεμβρίου) αλλά αναμένεται να καταρρίψουν το περσινό ρεκόρ των 20.000!

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο διαγωνισμό να ξεχωρίζει είναι ότι επιβραβεύεται όχι μόνο το τεχνικά αρτιότερο αποτέλεσμα αλλά και η προσωπική σφραγίδα του κάθε καλλιτέχνη, η επιλογή του δηλαδή να αναδείξει κάποιο στιγμιότυπο έναντι κάποιου άλλου. Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι οι εξής: Πρόσωπα, Μέρη, Φύση και αναδεικνύεται νικητής για καθεμιά από τις τρείς κατηγορίες, αλλά υπάρχει και ένας υπερ-νικητής o οποίος κερδίζει 10.000 δολλάρια και ένα σεμινάριο με τους ειδικούς φωτογράφους του περιοδικού ως καθηγητές.

Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε, από έναν παθισμένο ερασιτέχνη μέχρι κάποιον πολύ γνωστό φωτογράφο, αρκεί η φωτογραφία του να απεικονίζει μια ιστορία που αξίζει να γίνει ευρύτερα γνωστή. Από το πέταγμα μια πεταλούδας στη βροχή μέχρι έναν σεισμό ή τη ζεστή αγκαλιά μιας μάνας στο παιδί της σε έναν καταυλισμό.

Εμείς πάντως οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους πιο θαρραλέους από εσάς ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να στείλετε τις συμμετοχές σας. Καλή επιτυχία!