Μετά από ένα μεγάλο διεθνή διαγωνισμό, η Οστράβα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας αποκτά μια νέα αίθουσα συναυλιών με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Steven Holl.

Ο στόχος των κατασκευαστών είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος ως ένα «τέλειο ακουστικό όργανο». Θα κατασκευαστεί δίπλα στο υπάρχον πολιτιστικό κέντρο και θα είναι η μόνιμη στέγη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Γιάνατσεκ. Η κορυφαία τσέχικη ορχήστρα με τις διεθνείς διακρίσεις θα εγκατασταθεί σε ένα χώρο με υποδειγματική αρχιτεκτονική και ακουστική ενώ ο ηχομονωμένος χώρος θα προστατεύεται από τον αστικό θόρυβο εξαιτίας της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Η αντίθεση ανάμεσα στο νέο κτίριο και το υπάρχον ιστορικό πολιτιστικό κέντρο σκοπεύει να δημιουργήσει ένα νέο ορόσημο για την πόλη της Οστράβας με τη δραματική αλλά συμπληρωματική αντίθεση μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Το νέο κτίριο θα φιλοξενήσει μια νέα αίθουσα συναυλιών των 1.300 θέσεων, ενώ στον εσωτερικό χώρο θα κυριαρχεί το ξύλο σφενδάμου. Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2023. Στα πλεονεκτήματα του αρχιτεκτονικού σχεδίου είναι η σχέση μεταξύ της πόλης της Οστράβας και του πάρκου πίσω από το υπάρχον κτίριο, που θα αναζωογονήσει την πόλη.