Τα Public, ο νούμερο 1 προορισμός για το βιβλίο, εγκαινίασαν το 2015 έναν καινοτόμο θεσμό, τις βιωματικές περιηγήσεις «Λογοτεχνικοί Περίπατοι». Το κοινό μέσα από αυτές ανακαλύπτει τόσο το έργο ενός ποιητή ή συγγραφέα κάνοντας βόλτα στις γειτονιές που ο τελευταίος έζησε και αγάπησε όσο και ένα βιβλίο το οποίο το ανακαλύπτει μέσα από τα διάφορα σημεία αναφοράς του στην πόλη.

Ο θεσμός αναπτύσσει την εμπειρία της συναισθηματικής επαφής του κοινού με τον δημιουργό και το βιβλίο ενώ προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους βιβλιόφιλους και επισκέπτες των Public και εκτός βιβλιοπωλείων. Τα γκρουπ των συμμετεχόντων αριθμούν το μέγιστο 15 άτομα με στόχο τη βέλτιστη απόλαυση αυτής της βιωματικής εμπειρίας.

Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί πάνω από :

·         75 περίπατοι σε Αθήνα και Πειραιά και Θεσσαλονίκη

·         Σε 4 καταστήματα

·         Με πάνω από 1500 τυχερούς συμμετέχοντες

Ενδεικτικά μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί Περίπατοι για τους :  Γιώργο Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσο, Ναπολέωντα Λαπαθιώτη, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη Μάριο Πλωρίτη, Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Ψαθά, Χρήστο Χωμενίδη, Ευτυχία Γιαννάκη, Αθηνά Κακούρη, Δημήτρη Νόλλα, Φιλομήλα Λαπατά, Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου, Σάκης Σερέφα, Μαίρη Κόντζογλου, Σταύρο Ζουμπουλάκη, Νίκο Βατόπουλο, Βασίλη Καλλίδη, Ρέα Γαλανάκη, Άλκη Ζέη, Βασίλη Καλλίδη, Πέτρο Μάρκαρη, Γιάννη Μαρή, Γιάννη Ξανθούλη, Αντώνη Παπαθεοδούλου, Ντόρα Γιαννακοπούλου, Άγγελο Σικελιανό, Κώστα Ταχτσή, Θανάση Βαλτινό, Τίτο Πατρίκιο, Κωστή Παλαμά, Πηνελόπη Δέλτα, Οδυσσέα Ελύτη.

Ο επιτυχημένος θεσμός συνεχίζεται και το 2019 και προσκαλεί τους λάτρεις του βιβλίου τον Νοέμβριο σε 3 περιπάτους με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Λογοτεχνικός περίπατος αφιερωμένος στον Τεύκρο Μιχαηλίδη @ Public Συντάγματος

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στις 10:30, στην Αθήνα, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον γνωστό συγγραφέα Τεύκρο Μιχαηλίδη, που κέρδισε τους αναγνώστες ξετυλίγοντας τις ωραίες αστυνομικές ιστορίες του με τη συνδρομή της επιστήμης του, των μαθηματικών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα σημεία στην πόλη που συνδέονται, κυρίως, με τους ήρωές του, οι οποίοι διατρέχουν χρόνους και τόπους από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Ο περίπατος θα ξεκινήσει μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, η δεύτερη στάση θα γίνει επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η τρίτη στάση θα γίνει θα γίνει επί της Λεωφόρου Αμαλίας, στην περιοχή με τα «Ρεμπετάδικα» καταλήγοντας στην Πλατεία Συντάγματος.

Λογοτεχνικός περίπατος – «Οι Μαγεμένες»: η ιστορία μιας… απαγωγής @ Public Τσιμισκή

Το Public και η πολιτιστική εταιρία dot2dot σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στο Λογοτεχνικό Περίπατο βασισμένο στο βιβλίο της Μαίρης Κόντζογλου, «Οι Μαγεμένες» (Las Incantadas), το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, 10:30 – 13:00, στο Public Τσιμισκή.

Ο έρωτας μιας βασίλισσας της Θράκης και του Μεγάλου Αλεξάνδρου συνδέει μια στοά από είδωλα που βρισκόταν για αιώνες στο κέντρο της πόλης, με τη θλιβερή πραγματικότητα μιας αρπαγής το 1864. Μετά το τέλος της διαδρομής θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα Μαίρη Κόντζογλου στο Public Τσιμισκή.

Λογοτεχνικός περίπατος αφιερωμένος στον Νίκο Καββαδία

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στις 10:30, στον Πειραιά, λογοτεχνικό περίπατο, αφιερωμένο στον αγαπημένο ποιητή Νίκο Καββαδία που κατόρθωσε να συνταιριάσει στο έργο του, με τρόπο ανυπέρβλητο, τη σκληρή καθημερινότητα της ναυτικής ζωής με τον εξωτισμό και τη μαγεία του ταξιδιού και των ανοιχτών οριζόντων. Ο περίπατος θα ξεκινήσει μπροστά από το Ναυτικό Πολεμικό Νοσοκομείο (Ακτή Μουτσοπούλου 66), περιοχή όπου βρισκόταν για ένα διάστημα το κατάστημα του πατέρα του, μετά την εγκατάσταση στον Πειραιά. Η δεύτερη στάση θα γίνει στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Saint-Paul», όπου φοίτησε ο Νίκος Καββαδίας. Η τρίτη στάση θα γίνει στην Πλατεία Κανάρη, όπου βρισκόταν η Σχολή των Αδελφών Μπάρδη, Εδώ φοίτησε, επίσης, ο Νίκος Καββαδίας, με συμμαθητή τον Γιάννη Τσαρούχη. Η τέταρτη στάση θα γίνει στην οδό Βούλγαρη 118, όπου βρισκόταν το σπίτι της οικογένειας Καββαδία.

Στη συνέχεια, στο Public Πειραιά (Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154), οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία με τον μελετητή του, Μιχάλη Γελασάκη, που έχει επιμεληθεί το εξαιρετικό βιβλίο «Νίκος Καββαδίας, Ο αρμενιστής ποιητής», που φέρνει στην επιφάνεια νέα σημαντικά στοιχεία για τον Νίκο Καββαδία.

Η είσοδος και για τους 3 περιπάτους είναι ελεύθερη. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη σχετική φόρμα που μπορείτε να βρείτε στο blog.public.gr. Οι νικητές θα ενημερωθούν με email και τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν στο blog.