Χωρίς αμφιβολία, η Ριάννα είναι το πιο διάσημο τέκνο των νήσων Μπαρμπάντος και η πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε πως ένα μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και την καριέρα της είναι κάτι που θα μπορούσε σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Η Μία Μότλεϊ δικηγόρος και πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός (από τον Μάιο του 2018) στην ιστορία της νησιωτικής χώρας δήλωσε ότι η πιο διάσημη κόρη του νησιού της Καραϊβικής αξίζει να τιμηθεί με κάτι μόνιμο στη γενέτειρά της, εννοώντας φυσικά ένα μουσείο και αποκάλυψε, ότι οι συζητήσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη μεταξύ του αδελφού της Ριάννα και της κυβέρνησης των Μπαρμπάντος, σύμφωνα με το The Voice.

Η Robyn Rihanna Fenty ή αλλιώς Ριάννα είναι ο ζωντανός μύθος και η πρωθυπουργός της χώρας πιστεύει πως όποιος ξεκινά από ταπεινές ρίζες και φτάνει να είναι η πιο σπουδαία τραγουδίστρια στον κόσμο αξίζει να τιμηθεί και να αναγνωρισθεί εν ζωή.

Η Ριάννα γεννήθηκε στην πόλη Μπρίτζταουν και πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, εξαιτίας του αλκοολισμού του πατέρα της. Η ίδια πουλούσε ρούχα σε έναν υπαίθριο πάγκο βοηθώντας την οικογένειά της. Η Ριάννα ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία επτά ετών, με ιδιαίτερη αγάπη στη ρέγκε μουσική, ενώ η καριέρα της ξεκίνησε το 2003, σε ηλικία 15 ετών, όταν την ανακάλυψε τυχαία ο Αμερικανός παραγωγός, Έβαν Ρότζερς, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές με τη σύζυγο του, στα Μπαρμπάντος. Αφού την άκουσε να τραγουδάει, της πρότεινε να υπογράψει συμβόλαιο και να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.

Σήμερα το όνομά της είναι ένα διεθνές σήμα που αποφέρει εκατομμύρια στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται. Πρόσφατα η 31χρονη δημιουργός εταιρείας ειδών μακιγιάζ και εσωρούχων και η πρώτη μαύρη που βρίσκεται στα ηνία ενός οίκου ειδών πολυτελείας, αναδείχθηκε στην πλουσιότερη τραγουδίστρια στον κόσμο με την περιουσία της να εκτιμάται στα 600 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Το 2018, η Rihanna διορίστηκε πρεσβευτής από την κυβέρνηση του Μπαρμπάντος, με καθήκοντα σχετικά με την εκπαίδευση, τον τουρισμό και τις επενδύσεις για το νησί.