Το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, το Παρίσι φοράει τα καλά του και ετοιμάζεται για την ετήσια Nuit Blanche, το ολονύκτιο καλλιτεχνικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στους δρόμους, στις πλατείες και τα σοκάκια του Παρισιού. Από το 2002 που ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία με σκοπό να αναδείξει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία στους περαστικους, μέχρι τη φετινή διοργάνωση, ο θεσμός έχει επεκταθεί και σε άλλες πόλεις, όπως η Νάπολη, οι Βρυξέλλες, το Μόντρεαλ κ.α.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει όμως η Παρισινή Λευκή Νύχτα; Ολονύκτιες performances, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο βράδυ, πρόσβαση σε κτίρια που απαγορεύεται η είσοδος για το κοινό, υπαίθρια μουσική, θεατρικά δρώμενα, και φυσικά…ένα φωταγωγημένο Παρίσι! Όλα αυτά από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;

Εφόσον η Ελλάδα μας τελείωσε, Live your myth in Paris. Έστω και για ένα βράδυ. Έστω και εικονικά. Ενώ οι Γάλλοι περνάνε μια λευκή νύχτα (που στα γαλλικά σημαίνει χωρίς ύπνο), εμείς μπορούμε να κοιμηθούμε και να την ονειρευτούμε!