Την είσοδο του στη βιομηχανία της μόδας ως επενδυτής ετοιμάζεται να κάνει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο γνωστός ηθοποιός, που πρόπερσι βραβεύτηκε με Όσκαρ, αποφάσισε να επενδύσει σε ένα brand υποδημάτων, τα οποία κατασκευάζονται από φυσικές πρώτες ύλες και φέρουν την επωνυμία «Allbirds».

«Τα Allbirds βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης νέων υλικών που θα αποτελέσουν πρότυπο για τη βιομηχανία υποδημάτων. Αυτού του είδους η καινοτομία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος. Είμαι περήφανος που συμμετέχω στην εταιρεία ως επενδυτής», ανέφερε σε δήλωση του ο Ντι Κάπριο.

Σε πρόσφατη ανάρτηση του στο Twitter έγραψε: «Περήφανος που επενδύω στην @Allbirds, μια εταιρεία προσηλωμένη στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, αναπτύσσοντας νέα υλικά και λειτουργώντας ως πρότυπο για τη βιομηχανία υποδημάτων».

Είναι γνωστό ότι ο ηθοποιός είναι ευαισθητοποιημένος στα περιβαλλοντικά θέματα και στο παρελθόν έχει υποστηρίξει πρωτοβουλίες και δράσεις για ένα πιο βιώσιμο πλανήτη. Μέσω του ιδρύματός του «Leonardo Di Caprio», έκανε δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίων δολαρίων για την προστασία της θαλάσσιας ζωής στις Σεϋχέλλες, ενώ πριν τέσσερα χρόνια διέθεσε 20 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και τη διατήρηση της άγριας πανίδας.

«Η δημιουργία βιώσιμων καταναλωτικών προϊόντων απαιτεί μια βαθιά δέσμευση από τα εμπορικά σήματα που κατανοούν τον ρόλο που διαδραματίζουν στη συνεισφορά επίλυσης της περιβαλλοντικής μας κρίσης», τόνισε για το νέο του βήμα.

Η εταιρεία υποδημάτων ιδρύθηκε το 2016 και χρησιμοποιεί μαλλί μερινό από τη Νέα Ζηλανδία για τα σνίκερς της, μαζί με ίνες δένδρων και ανακυκλωμένα μπουκάλια και χαρτόνια. Πρόσφατα, μάλιστα, κυκλοφόρησε σαγιονάρες από ανανεώσιμο ζαχαροκάλαμο. Αναζητώντας εναλλακτικά υλικά οδηγήθηκε στο tencel lyocell, κυτταρική ίνα από κλωστοϋφαντουργικό χαρτοπολτό που παράγεται από δέντρα ευκαλύπτου της Νότιας Αφρικής και συλλέγονται με «ηθικούς» κανόνες. Τα υποδήματα σχεδιάζονται χωρίς logo, ετικέτες ή άλλες λεπτομέρειες.