Ένα βιβλίο με τα απομνημονεύματά του τραγουδιστή του αγγλικού ροκ συγκροτήματος «The Who» πρόκειται να κυκλοφορήσει στη Μεγάλη Βρετανία στις 18 Οκτωβρίου και στις ΗΠΑ στις 23 Οκτωβρίου του 2018, όπως ανακοινώθηκε στον λογαριασμό του συγκροτήματος στο Facebook.

Οι θαυμαστές του Ντάλτρι που θα κάνουν προπαραγγελία του βιβλίου, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό προκειμένου να κερδίσουν μια υπογεγραμμένη φωτογραφία του τραγουδιστή όπως εμφανίζεται στο εξώφυλλο του βιβλίου.

Το νέο βιβλίο θα ξετυλίγει άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Ντάλτρι και θα έχει τίτλο «Thanks A Lot Mr. Kibblewhite: My Story» (Ευχαριστώ πολύ κ. Κιμπλγουάιτ: Η ιστορία μου). Ο κ. Κιμπλγουάιτ (Mr. Kibblewhite) ήταν «ο αυστηρός λυκειάρχης» του τραγουδιστή στη διάρκεια των εφηβικών χρόνων του.

«Πάντα αντιστεκόμουν στην παρόρμηση να γράψω τα απομνημονεύματά μου, αλλά τώρα, αισθάνομαι ότι έχω προοπτική. Όταν έχεις περάσει περισσότερο από μισό αιώνα στο επίκεντρο μιας μπάντας όπως οι «The Who», η προοπτική μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Όλα έγιναν σε μία στιγμή. Τη μία στιγμή ήμουν στο εργοστάσιο στο Shepherd’s Bush, την επόμενη, πρώτο όνομα στο Woodstock», ανέφερε σύμφωνα με το Page Six σε παλαιότερη δήλωσή του αναφερόμενος στα απομνημονεύματά του.

Όπως ανέφερε, έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να μπορέσει να ανακαλέσει στη μνήμη του τα γεγονότα της ζωής του, να ξεχωρίσει τους μύθους από την πραγματικότητα και να ξεδιπλώσει «τι συνέβη πραγματικά στα 21α γενέθλια του Κιθ Μουν στο Holiday Inn». «Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι κάτι περισσότερο από μια ακόμη αυτοβιογραφία. Ήμουν αρκετά τυχερός που έζησα σε ενδιαφέρουσες εποχές. Ήμουν μάρτυρας των αλλαγών στην κοινωνία, τη μουσική και τον πολιτισμό. Το ότι είμαι ακόμα εδώ για να πω την ιστορία μου όταν τόσοι πολλοί γύρω μου δεν τα κατάφεραν είναι ένα θαύμα».

Ο Ντάλτρι θα διοργανώσει επίσης εκδήλωση με αφορμή την έκδοση των απομνημονευμάτων του στο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Λονδίνου στις 18 Οκτωβρίου.