Στα 82 του χρόνια ο πολυβραβευμένος Βρετανός ηθοποιός Άντονι Χόπκινς αποκάλυψε μέσα στην καραντίνα στο σπίτι του στο Μαλιμπού ακόμα ένα εξαιρετικό του ταλέντο, αυτό στη ζωγραφική. Από το ατελιέ του σπιτιού του φωτογραφήθηκε στα σόσιαλ μίντια και όλοι είδαν πίσω του έναν πίνακα που θύμιζε τα αφηρημένα έργα του Francis Picabia, αλλά ο Χόπκινς εξέπληξε τους πάντες όταν αποκάλυψε ότι είναι δικό του έργο, αποκαλύπτοντας παράλληλα και μια άγνωστη πτυχή της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας.

Ο Άντονι Χόπκινς είπε ότι σχεδίαζε από μικρός, όταν ήταν ακόμα μαθητής χωρίς σπουδαίες επιδόσεις. Αγαπούσε τα σκίτσα και μυήθηκε στη ζωγραφική από μια νεαρή γειτόνισσά του που έκανε στο Λονδίνο σπουδές τέχνης. Ο μικρός Άντονι σε ηλικία 6 ετών μυήθηκε σε μια τέχνη που δεν ξέχασε ποτέ, αλλά την κράτησε σαν παράλληλη δραστηριότητα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Τα τελευταία χρόνια γυρίζει λιγότερες ταινίες και αφιερώνει με πάθος όλο και περισσότερο χρόνο στη ζωγραφική.

Μετά την ερμηνεία του στην ταινία The Two Popes, θα τον δούμε στο The Father του Φλόριαν Ζέλερ, πλάι στην Ολίβια Κόλμαν.